Rubriky
Aktuality Velká medvědice

67. dívčí skautský oddíl Velká medvědice

Náš oddíl funguje nepřetržitě od září roku 1973, což je pěkná řádka let. V dobách zákazu Junáka jsme se schovávaly pod hlavičkou turistických oddílů, ale teď jsme hrdy že se můžeme veřejně hlásit k celosvětové organizaci skautů, která se v českých zemích nazývá Junák – český skaut, z. s..

V oddíle je nás hodně a tak jsme rozděleny na jednotlivé skupinky – tzv. družinky, spolu se scházíme, hrajeme hry, ale i bojujeme o prvenství proti ostatním družinkám :-). Nejmladší holčičky se nazývají světlušky, schází se v družince Rybiček, další družinkou jsou Sovičky, kde se scházejí starší světlušky a mladší skautky, starší děvčata jsou skautky a jsou v družince Ještěrek, nejstarší se schází v družince Rosniček. Naše vedoucí si říkají Rarášci a plánují pro nás samé zajímavé akce. Podívej se, kdo je v družinkách.

Kromě pravidelných týdenních setkání v klubovně jezdíme rády na výlety. V přírodě trávíme jednodenní výlety i celovíkendové výpravy.

O jarních prázdninách jezdíme na hory a v létě táboříme poblíž vesničky Úterý, kde spíme v indiánských stanech zvaných tee-pee a zažíváme neuvěřitelná dobrodružství, ale také chvilky úžasu u slavnostních ohňů a poznáváme, že každá z nás je důležitou součástí družinky a oddílu.

Podívej se do naší fotogalerie a na náš oddílový web.

 

Schůzky družin ve školním roce 2018/2019:

PO  17:00 – 18:30 (Sovičky, schůzka není každý týden)

ÚT  17:00 – 18:30 (každý týden)

ČT  17:00 – 18:30 (každý týden)

V září 2019 si na prvním setkání po prázdninách domluvíme schůzky.