Rubriky
Aktuality

Zimní výprava Povrly

 

pololetní oddílová výprava do Ústeckého kraje.  

 

 

  V pátek ráno jsme se sešli u naší klubovny. I přes celou řadu nemocných (a z jiných důvodů nepřítomných členů) jsme v počtu 12 lidí vyrazili na vlak do Ústí. Po docela klidné cestě jsme před půl dvanáctou hodinou vystoupili v Povrlech, obci asi 12 km od Ústí nad Labem. Zde nás čekala (nám již z dřívejška dobře známá) místní škola. Tam najdeme vždy dobré zázamí se spaním ve třídách, cvičnou kuchyňkou na vaření, ale také třeba  s tělocvičnou. Po vybalení a obědě z vlastních zásob jsme mohli konečně vyrazit na důležitou misi. Náš úkol byl velmi těžký – najít a dovézt zpět odcizený, velmi nebezpečný virus, způsobující slepotu. Tři týmy OSN se proto dali do získávání léků a hledání ztraceného nebezpečného balíčku s virem. Hned první šifra nám dala pořádně zabrat a až na druhý pokus se nám jí podařilo z větší části vyluštit. Na další cestě nás čekala tajná laboratoř, kterou bylo třeba nepříteli zničit. Nakonec přežila jen jedna laboratoř ze tří. Večer si musela každá expedice připravit svoji večeři. Čočka s párkem a vejcem byla nakonec na tři různé způsoby a je třeba říct, že všechny byly velmi chutné. Když nám trochu slehlo v žaludku, byla na programu tělocvična. Během programu jsme zvládli také překážkovou dráhu na čas. Vítězem se stal Opičák. V sobotu dopledne nás čekal další velký úkol. Poté, co byla sesbírána zpráva ze spadlého letadla, vyrazily týmy do města hledat části zprávy ukryté na různých místech. K těm směřovaly obrázky s popisy míst, kde se zpráva nachází. Cesta byla místy velmi nebezpečná, Marka stála cesta třeba urtženou nohavici na sloupku plotu na kterém neměl co dělat :-(. Všechny tři týmy nakonec našly většinu částí zprávy, která je povede dál k cíli. Bohužel stále něco chybí ! Na poslední část zprávy si musí ještě počkat. Po rizotu a poledním klidu jsme se vydali k přívozu do Velkého Března. Pro velkou vodu, ale nebyl tento v provozu. Škoda, že se to nadalo předem ověřit telefonem a tak jsme museli trasu změnit. Na velkém kopci pod Kozím vrchem jsme soupeřili o další léky a bojovali s nedostatkem kyslíku. Ten ostatně musel donést každý člen expedice zpět na základnu.

Závěr boje o nalezení viru byl skutečně velmi napjatý a celkové výsledky vyrovnané. Dvěma týmům se podařilo z obrázku zjistit místo úkrytu tajemné lahvičky a tak mohli v daný okamžik vyrazit na cestu. Každý šel svojí cestou a na místě se setkali téměř současně. S rozdílem jen několika málo metrů nebo chcete-li sekund zvítězil tým ve složení Sekáč, Siréna a Marek před týmem Krytona, Štiky a Šimona.

  Večer nás čekala velká desková hra při které jsme stavěli na severoamerickém kontinentě železnici a následně na ní obchodovali se zbožím.   V neděli jsme hned po budíčku začali balit a uklízet. Pak jsme se ještě jednou vrátili do tělocvičny a před odjezdem se trochu protáhli. Před polednem jsme vlakem odjeli do Ústí nad Labem, kde nás čekalo ještě jedno překvapení. Před cestou do Prahy jsme navštívili místní plavecký bazén v Klíších. Tam jsme si  trochu zaplavali a zaskákali a pak už jsme trolejbusem honem jeli zpět na nádraží. I když vlak byl trochu plný, nakonec jsme se do jednoho kupé vešli prakticky všichni i s batohy. 

  Další fotografie z naší výpravy můžete shlédnout v naší  FOTOGALERII.

  Slimák