Rubriky
Aktuality

Cesta za pokladem


Ve středu dne 2.3. se dva stateční badatelé vypravili na odvážnou pouť, na které nacházeli spoustu vzácných pokladů. O tomto tajemném příběhu čtěte dále.

Již od ranních hodin byli účastníci této pouti Niva a Opi značně nervózní. Nevěděli co je čeká, ale věděli, že pouť nebude jednoduchá. Celé to začalo v klubovně 67. dívčího oddílu Velká Medvědice. Poklady hledali plni energie a stále svěží. Nic ovšem neobjevili, poněvadž vše co nalezli, bylo objeveno již dávno před nimi. Bylo sice divné, že většina pokladů byla nalezena na úplně jiném místě, než byly zakresleny v mapě, ovšem nalezeny už jednou byly. Dokonce k již nalezeným pokladům přibyly mnohé další nezaznamenané cennosti. No zkrátka, objevy to sice byly, ale nijak zvlášť zajímavé.

Rozešli se kolem poledne, aby se posilnili pro další pátrání. To přišlo brzy po poledni. Výsledky už byly na místě. V klubovně 166. smečky vlčat Rysové bylo nalezeno nepřeberné množství nejzajímavějších pokladů a cenností. Oba poutníci otevírali každou skříňku, koukali do každé škvíry a byli velice nadšeni se vším co nalezli. Takových pokladů tu bylo. Vše pečlivě zaznamenali a vydali se ke třetí a poslední etapě jejich pouti.

Tato závěrečná etapa byla tzv. třešničkou na dortu. Poklady, které se rozhodly hledat ve skladišti 166. smečky vlčat Rysové, už nebyly ukryty, jako v klubovně. Ležely přímo u nohou a nebylo ani potřeba je nijak vyhrabávat. Stačilo jen vzít vidle a tyto poklady a cennosti přehazovat z jedné hromady na druhou. Oba členové tohoto průzkumného týmu byly naprosto udiveni vším, co se kolem nich přímo až válelo na hromadách. Přehazovali si poklady, skládaly je na hromádky, pečlivě počítali, zakreslovali a zapisovali. Rozhodli se nakonec, že do těchto končin se budou muset vydat ještě jednou, poněvadž už neměli sil na další pátrání.

A tak pro Nivu a Opi skončila jejich povinnost inventarizovat veškerý majetek našeho střediska ARCUS Praha 2.

Tato pouť nemá mnohých výsledků. Jeden jsme se však rozhodli zveřejnit. Kdysi v dávných dobách tu zřejmě putoval i jiný poutník, který hledal tyto poklady. Zřejmě podcenil tíhu této cesty, počítal i s nejhorším a tak zanechal stopu, aby všichni věděli, že i on se této pouti zúčastnil. Na jeho poctu přikládáme jeho vzpomínku, kterou nám na cestě zanechal.

 

 

Niva
2.-3.3.2011