Rubriky
Aktuality

Roverské setkání Obrok 2011

Skautské, respektive roverské, setkání ObRok je určeno pro skauty starší 15 let, tedy pro kategorii roverů a rangers.

Můžeš zde potkat více jak 800 lidí z celé České republiky se stejným zájmem a naladěných na společné vlně

ObRok se pyšní dalším přívlastkem, a to celostátní.  A jak už sám název napovídá, koná se jednou za dva roky „

 

Motto „Rovering je slovo,… pokud o něm jenom mluvíš.“

Heslo „Roveři sobě!“

 

 

Dalo by se parafrázovat „Jaké si to uděláte, takové to budete mít.

 

Na letošní Obrok  2011, který se konal v termínu 4. – 8.5. v Blansku, se nás ze střediska vydalo 8 – Verča, Bára, Let, Žabka, Trp, Ouško a Janča za Medvěci, za kluky Niva a Sekáč.

 

 

 

Medvědice se Obroku účastnila již po několikáté, kluci se vydali poprvé. Ještě před samotnou akcí musela každá skupinka připravit a realizovat nějaký projekt, aby si tím „zasloužila“ účast na obroku a hlavne tím mohla inspirovat ostatní roverské skupiny ve své činnosti. Náš projekt spočíval v několikaleté realizaci charitativní sbírky postavme školu v Africe.

 

 

Hned po příjezdu jsme zjistily, že jednomu našemu stanu chybí tyčky, takže jsme se holky musely vcucnout do dvou, což vzhledem k teplotě v noci nebylo až tak na škodu. Zahajovací ceremoniál byl krásný, měly jsme šanci shlédnout fireshow a taneční vystoupení. Krátký sestřih si můžete prohlédnout zde

http://www.youtube.com/watch?v=WeOX2ppAoQo.

 

 

 

 

Do čtvrtečního rána nas probudilo dokonce i sluníčko a před námi byl jeden z programů – Inspiro. Každý kmen měl za úkol ještě doma si připravit nějaký zajímavý program, hru, aktivitu. Naše skupinka si připravila velice netradiční sumo zápasy. A u ostatních kmenů jste si mohli například vyzkoušet zorbing pro chudé, živé človeče nezlob se atd..

 

 

Odpoledne se konal program Regiony – na podporu a seznámení roverů v regionu. Takže jsme se jako „pražáci“ sešli, vyrazili na výlet a mezitím Niva všechny seznámil s velice zajímavou hrou.

 

Večery se daly využívat různě. Posezení a mlsání v krčmě nebo čajovně, kulturní vyžití v tančírně, divadle nebo zpívání u kytary.

 

 

 

V pátek nás čekal program Služba – konkrétně my jsme byly „sloužit“ přírodě, a to čištěním koryta nedalekého potoka od napadaných stromů a odpoledne pomáháním na faře, které skončilo příjemným posezením u ohně a buřtů.

 

 

V noci byla na programu „Noční hra“. Konala se v temných uličkách Blanska, které se na několik hodin proměnily v tajemná Stínadla a stovky kluků a holek zde pátraly po ježku v kleci.

 

 

V sobotu jsme se mohli těšit na další skvělý program a to VaPro – variabilní program, který si každý učastník volil prostřednictvím internetu již v Praze. A tak jsme se rozprchli na masáže, jógu, imrpovizační divadlo, kurz filmování a fotografování nebo přednášky o organizaci Lékaři bez hranic, skautské záchranné službe či o práci záchranáře.

 

 

 

 

 

Odpoledne se neslo v duchu Velké hry, čili hry pro zhruba 800 účastníků, kde jsme musely vytvářet osady, uživit všechny osadníky a hlavně prosperovat. Mezitím Verča, Niva a Sekáč navštívili lanové centrum, postavené v lese.

 

 

 

 

Jako poslední program nás čekal zakončovací ceremoniál, tentokrát bez ohnivého vystoupení, zato zde proběhlo promítání fotek, videí, vzpomínek.. Opravdu toto roverské setkání už končí ? Ale neklesejme na mysli, vždyt další Obrok je tu zase obrok !! A ten letošní si můžeme připomenout. Nezapomeň se podivat do FOTOGALERIE.

15.6.2011, Verča