Rubriky
Aktuality

Točník & Žebrák


…aneb detektivní pátrání.
Mělo nás být 13, nakonec nás jelo 7. Užili jsme si práci i zábavu a poznali kouzlo hradu Točníku.

Na hradě Točníku se stala vražda. Skupinka odvážných, vzdělaných a bojovných detektivů se vydala vyřešit tento případ. Cesta k nalezení klíče k vyřešení případu je komplikovaná. Nikdo neví, kudy vlastně jde a kolik jich vůbec je. Každý se vydal pátrat na vlastní pěst. Detektivové museli prokázat své znalosti, zkušenosti a dovednosti. Jen opravdový detektiv může najít správné řešení.
Některým jdou spíše logické úlohy a tak řešení všech hádanek je brzy prozrazeno. Každý musí lovit v paměti co by měl správně znát. Testy zručnosti jsou už obtížnější, ne každý se shledá s úspěchem. Mnohé další překážky čekaly na naše detektivní složení, portrét potencionálního pachatele, přeříkání zákonů a slibu, luštění tajné zprávy ale i fyzické zkoušky jsou na místě.
Jen jediný může jako první najít správnou cestu a vyřešit komplikovaný případ. Cesta ovšem skrývá menší překážku. I tu je potřeba zdolat. Je samozřejmostí, že i tato překážka padla poražena. Tím je případ vyřešen, nejlepší detektiv ohodnocen a hrad Točník se může opětovně vrátit k běžnému životu.

Výprava „Točník & Žebrák“ byla další z řady výprav pro R&R. V sobotu a částečně i v neděli jsme pomáhali s prací na hradě. Práce to nebyla těžká, ale zlenivělá tělíčka se brzy ozvala. Volný čas nám vyplňovalo detektivní pátrání. Spali jsme v luxusní části hradu. Velká prkená postel pro více lidí a jediný vstup je po žebříku, poněvadž se místnost nachází ve druhém patře. Někteří nás spali radši pod širákem a druhou noc, kvůli špatnému počasí, v kozím chlívku. V neděli nás čekala menší prohlídka hradu, minutka tance i ukázka praktik katů. Uvařili jsme si vydatný oběd a vyrazili na cestu na vlak. Čas byl trochu podceněn a tak jsme přijeli trochu později, než bylo v plánu.
Doufám, že i tato výprava potěšila všechny účastníky, dopřála aktivnímu odpočinku a navnadila na další akce. Fotečky z akce jsou ke shlédnutí v naší fotogalerii.

Niva
21.6.2011