Rubriky
Aktuality

Odhalení pachatele v Lužických horách

Detektivní týmy málem nezvádly odhalit vraha bankéře Theodora Camerona. 

Oblékněte se a přijměte pozvání na večeri bankéře Theodora Camerona a jeho ženy Mathildy, která se koná v jejich sídle. Večeře probíhala poklidně. Přišel nejlepší přítel bankéřův Hunter Mushroom a jako doprovod přivedl svoji sestru Rosemary. Dalším hostem byl rodinný lékař Cameronových, doktor Eduardo Cincomatardo. Menu bylo přepychové a nechyběl skvělý domácí houbový recept připravený kuchařkou Beth Kvačkovou z nasbíraných hub Huntera. Po večeři se hosté odebrali do karetního salónku a nechali si od sluhy Kazatele Kalašnikova připravit kávu, každý dle své libosti. Ještě než se začalo hrát, svalil se bankéř mrtvý k zemi…

 

„Je mrtvý, infarkt“, konstatoval doktor. „To není možné, tomu nevěřím“, štkala Mathilda. „To musíme vyšetřit, zavolám na pomoc Hercula Poirota.“

 

Hercule si ke své práci povolal detektivní týmy Parker Pyne & co., Clement &Qui a Sexouši ani jeden tým nebyl z Anglie, což dokazovalo i vyštřování, které se rozvleklo.  

 

První etapa se nazývá Hra na vraždu, úkolem bylo ohledání místa činu, nafocení, nakreslení polohy a pozice mrtvého. Bylo také potřeba založit policejní karty všech přítomných hostí. Když byla tato rutina splněna, přišli na řadu informátoři. Každý tým musel oběhnout informátory a získat důležité zprávy pro vyšetřování. Ovšem týmy byly tři a informace byly vždy po dvou kusech, takže byl čas na nejrůznější směny a čachry. Nejdůležitější bylo zjistit, kdo si dal jakou kávu. Získanou indícií byla pozvánka na oslavu a bonusovou indícií byla věrnostní karta do Whisky klubu do Theodora Camerona. 

 

 

Druhá etapa s názvem Sloni mají paměť, týmy byly přizvány, aby zdáli pozorovaly výslechy, které vedl H. Poirot s podezřelými. Formou stínového divadla. Vyšetřovatelé poslouchali výslechy a cílem bylo sepsat, kdo mohl mít jaký motiv k vraždě bankéře. Získanou indícií byla fotka Rosemary Mushroom a bankéře. Bonusovou indícií dopis sestry bankéři, že si musí promluvit. 

Třetí etapa s názvem Muž v hnědém obleku se týkala nejrůznějších povolení, které museli jednotlivé detektivní kanceláře získat pro zdárný průběh vyšetřování (povolení k pobytu, k vyšetřování, zdravotní pojištění,atd.) klasický člunkový běh s bráněním. Indícií byla podtržená houba v atlasu hub a bonusem deník Rosmary Mushroom. 

Čtvrtá etapa s názvem Karty na stole bylo získání správné lékařské karty bankéře, tím, že se týmy museli dostat bankéřovu kartu, která byla umístěna ve 2m na stromě. 9 bylo nepravých a 3pravé pro každou kancelář.Indícií byla vyplněný lékařský záznam bankéře se zmínkou mj. o alkoholismu, bonusem úryvek z bulváru, že bankéřka byla v viděna v objetí s cizím mužem. 

 

Poslední etapa s názvem Nultá hodina byla cvičením logického myšlení, bylo potřeba spojovat body, aby byl každý s každým, 2body, 3body,4 body, 5bodů, tak aby se jednotlivé čáry nekřížily. Indícií byla fotka bankéřky s doktorem. 

 

Po páté etapě Nultá hodina, měli jednotlivé kanceláře předstoupit před podezřelé a jednoho z nich obžalovat, svoje tvrzení museli mít podloženo důkazy a získanými indíciemi. Chtěli jsme znát Jméno vraha, jeho motiv, vražednou zbraň a také jak celou vraždu naplánoval.

Na co přišli detektivové?

Parker Pyne &co. obžalovali R. Mushroom a skvěle podložily svá tvrzení důkazy. Clement & Qui obžalovali E. Cincomatarda, ale neměli svá tvrzení podložena důkazy, protože některeé indície ztratili. Sexouši obžalovali B. Kvačkovou.

Jak to bylo skutečně? 

Vrahem byl E. Cincomatardo, motivem byl vztah k Mathildě a tím, že bude vdova, dostane dědictví a bude volná. Vražednou zbraní byla houba Hnojník inkoustový, která při kombinaci s alkoholem vyvolává otravu. Jak to naplánoval? Řekl R. Mushroom, která je do něj bezhlavě zamilovaná a pracuje v jeho ordinaci jako zdravotní sestřička, aby mu přinesla bratrův atlas hub. Poté se připletl do kuchyně a do přineseného košíku hub od H. Mushrooma přidal Hnojník inkoustový. Kuchařka nevědomky připravila pokrm z hub.

 

Výherci se tedy stala skupina Parker Pyne & co, protože vítězila v jednotlivých etapách, na druhém místě Clement & Oui, protože jako jediný odhalili vraha, byť neměli důkazy a v celé etapovce byli třetí, třetí místo získala skupina Sexouši. Výherci získali skvělé japonské kovové hlavolamy.

 

 

Jiné hry, které jsme hráli na horách.

Na horách jsme kreslili pomocí nohou a vzniklé obrázky zasílali členům, kteří nebyli na horách, zkusili jsme být němí a slepý a plnit úkoly, být závislí jen na sluchu. Bavili jsme se při Grupičce, což je obdoba Partičky, ale je více lidí. Učili jsme se nové karetní hry (KENT, MARIAŠ, Ligretto, …). Zahráli jsme si na Bludiště a získávali bludištáky. Říkali jsme si něco o českém skautingu, shlédli videa, která se objevila teprve před nedávnem v něčí pozůstalosti. Učili jsme se tanoval Charleston. Běhali jsme venku jako Amundsenovi psi. Vyráběli jsme si vlastní marcipánové postavičky. Na rocvičky chodili ven. 

 

 

 Hory jsme zakončili skvělou hostinou, kterou jsme si připravili  o 3 chodech (předkrm šunková rolka, hlavní jídlo smažák s bramborem, dezert tvarohové pyré s čokoládou a jahodami, k tomu míchané nápoje Mojito a Lázeňskoku limonádu) a po večeři se bavili půlnočním cirkusem.

13.2.2012 Věrka

 

Více v naší fotogalerii.