Rubriky
Aktuality Rysové

7 hodin stačilo na záchranu Calmy

Získali jsme lumeny a zvolili Velkého Larryho…

Do světa Calmy nás uvedla Tuty-Norma-Coop a to sice velice stylově. No kdo by řekl, že potom, co přestane jezdit metro, začíná žít jiný svět a to svět Calmy.

Naše týmy byly přizvány, aby se zúčastnili narozeninové párty Velkého Larryho. VL je šéf Calmy a co je důležité, jediný z nás byl „tam nahoře“…

 

Abychom zapadli mezi ostatní obyvatele a zároveň neurazili hostitele, bylo nutné se náležitě vyfešákovat. Jak to kdo z nás zvládl si můžete prohlédnout na fotografiích.

Když jste pozvaní na takovou párty a navíc jste noví, tak se samosebou rozumí, že si připravíte představení svého gangu. Na narozeninové párty se takto představili všechny gangy a tak mohla zábava začít. Tancovalo se, smálo a že nám to šlo dobře, neboť každý dostal přípitek na uvítanou  – ale to není jen tak nějaký přípitek, ale jedná se o mléko a to pozor mléko od východních gangů, abychom byli pěkně silní a měli energii.

Jenže během oslavy se stala strašná věc, přišla zpráva, že VL zemřel, ano truchlili jsme všichni …¨

Rázem bylo jedno jestli je někdo zaběhlý Calmák nebo nováček, protože začal sedmi hodinový boj o obnovu Věčného Světla Calmy.

Úkoly jsme plnili, tak jak si naše gangy zvolily strategii na mapě Calmy.

Vždycky bylo podmínkou jít do Herny, vsadit čas a doufat, že budeme lepší a vyhrajeme jízdenku na zvolenou stanici. Na zvolené stanici nás čekal úkol a to bud na 30 minut (stáří synů, irské tance, rozpadlá palubní deska, …) nebo na 10minut (šifrovaní savci, projít Véčkama budovu, vydržet sedět opřen o stěnu, vypočítat švestky, …).

Pokud jsme ho splnili, získali jsme Lumen. Pokud jsme se na stejnou stanici vydaly dva týmy, nastal Boj a kdo vyhrál, mohl zůstat a plnit úkoly, kdo prohrál, musel se vrátit na výchozí stanici.světla!

Museli jsme na jednotlivých zastávkách plnil úkoly a za ty jsme sbírali Lumeny, které jsme zasazovali do Pole.

Nakonec byl úspěšný tým vedený Vosou, ale to nebylo všechno. Ještě jsme museli zvolit nového šéfa Calmy. Všichni se připravovali, jak budou kandidovat, jenže ouha, nastal Larry Faktor a volilo se ve vítězném týmu. VL musí něco vydržet a zároveň mít štěstí, nebát se vypít, co se mu podá a správně si vybrat židli, nad níž není kbelík s vodou. Každé kolo vypadl jeden člen růžového gangu. Do finálové roviny šli Šípek s Pinocchiem. A Velkým Larrym se nakonec stal Pinocchio.

Nebojte, to již jí dortík pro vítěze:-).

Kromě horovky a lyžování jsme VELMI KULTURNĚ ŽILI. Navštívili jsme místní muzeum, divadlo Krakonoš, cukrárnu (kde mají zákusek za 7Kč:-) a knihovnu, při tréninku na SZ.

Pokochejte se v naší fotogalerii.

Tak zase příští rok.

20.1.2013

Věrka