Rubriky
Aktuality Rysové Středisko Velká medvědice

Pád UFA nebo natáčení filmu ?

Souboj novinářů a vlády z řad VM a Rysů.

V pátek jsme vyjeli směr Libušín u Kladna. Sešla se tu Velká medvědice a Rysové, dohromady celkem 21 lidiček. Z vlaku jsme vystoupili už za tmy a měli jsme urazit asi 3 km ke skautské základně, kde jsme bydleli. Cesta byla tmavá, trochu bahnitá a mírně ledovatá, ale nakonec jsme (i když jsme zabloudili) dorazili do skautské základny.

Na základně jsme se dozvěděli o údajném pádu UFA! Ufo spadlo nebo nespadlo? To jsme nevěděli jistě, a proto jsme se rozdělili na vládu, která se snažila už tak dost napjatou situaci ututlat a novináře, kteří se ochotně snažili odhalit široké veřejnosti pravdu. Vláda se všem představila a ukázala nám své členy, z nichž mnozí měli velice pochybné funkce. Novináři se představili zbrusu novým číslem novin, a slíbili, že se budou snažit UFO záhadě přijít na kloub. Rozpoutal se krutý boj. Druhý den samozřejmě boj pokračoval, na výletě na Vinařickou horu (kde údajně spadlo UFO)jsme po cestě shlédli pravdivé krátké zprávy (scénky zahrané klanem Jordaček ) o pádu UFO a všechny si je museli zapamatovat. Zároveň jsme bojovali o holý život ve hře Smrtící polibek (možná Vám známa jako „Pusinky“). A na závěr jsme svedly 2 kruté boje o důkazní materiály týkající se pádu UFO. Nejprve novináři musely proniknout přes vládní hlídky na místo, kde údajně spadlo UFO a najít tam co nejvíce důkazů. Ovšem pak přišla vláda v plné parádě a některé důkazy novinářům zabavila, ale naštěstí ne všechny.

Večer novináři i vláda objasnili své názory na událost s Ufem a snažili se je podpořit získanými důkazními materiály, poté se konal i správný meeting s občerstvením. Více důkazů měla ovšem vláda, která na jejich základě vydala prohlášení, že nešlo o pád UFA, ale tajné natáčení nového celovečerního filmu, které se bohužel nepodařilo udržet v tajnosti. Večer museli novináři i vláda projít temnou stezkou, kde na ně číhalo strašidelné překvapení, kterého se však lekli jen ti nejstarší z nás a všichni jsme se z ní vrátili živí a celí. Třetí den na nás čekalo prozkoumání města, museli jsme pořídit pár fotografií a zjistit nějaké informace o městě, což samozřejmě byla pro novináře hračka, takže to zvládli lépe než tým vlády.Také jsme si s Letem vyzkoušeli jako je to chodit po slackline a dostali jsme malou lekci akrobacie.

A tím už naše výprava končila a my jsme se museli všichni dohromady vrátit na nádraží a odjet zase zpátky do Prahy, kde se novináři i vláda rozloučili a vrátili se k sobě domů.

13.4.

Šerloka