Rubriky
Aktuality Velká medvědice

Prověřily jsme naše kurýrské schopnosti

Doručit balíček na správnou adresu není jednoduchá záležitost!

V sobotu ráno jsme se sešly na Masarykově nádraží. Julča, Bára, Terka, Trp, Anička, Áďa, Majda, Andělka, Hanička a Polďa. Vyrazily jsme na vlak do Čelákovic. Přibližně po půl hodině jsme vystoupily na nádraží v Čelákovicích, kde se všechny dozvěděly, že jsou součástí kurýrských firem, Nosaté Berušky a Yorkové a Lancasterové.

Každá firma obdržela balíček, který měla doručit do Nehvizdků, tudíž jsme vyrazily. Po jedné zkoušce přítomných kurýrů, která měla za úkol vyzkoušet jejich postřeh jsme se vydaly na cestu. Naštěstí jsme před nádražím potkaly dva milé policisty, kteří nám velmi pomohli se směrem a nechali nám postavit cestičku vedle silnice, takže jsme se nemusely obávat aut. Na cestě nás minul Cirkus Prince. Když jsme dorazily do Záluží, znovu jsme prozkoušely schopnosti našich kurýrů. Musely si ve štafetě předávat balíček, abychom viděly, jak rychlí jsou, a jak dobře zacházejí s cizím majetkem. Rovnou jsme se na místě nasvačily.

Pak už jsme zamířily k lomu, abychom mohly stavět věžičky, což je účel této výpravy. Tentokrát to probíhalo trochu jinak, jelikož lom byl vlastně cihelna, a proto jsme stavěly z Ytongů. V kategorii světlušky se na třetím místě umístily Majda a Hanka – 114 cm, na druhém Polďa a Áďa s věžičkou Nevěstou – 114 cm a na prvním místě Anička a Andělka s Eiffelovkou – 198 cm. Za skautky vyhrály Trp a Terka s Kouzelníkem skleněným s očima – 257 cm.

Naobědvaly jsme se, a pak zjistily, že adresy byly zkažené, že ti lidé bydlí v Čelákovicích, tak jsme se musely vrátit. Zastavily jsme se pouze kvůli další zkoušce. Jeden tým se rozdělil ke stromům a druhý musel získat podpisy všech, ale v pořadí, v jakém si to určí druhý tým. Vyšlou jednotlivce, ten si vybere člověka, poprosí o podpis. Pokud není první v pořadí, určí člověka, co je před ním. Sháněč podpisů se musí vrátit a je vyslán druhý. Musí se sehnat všechny podpisy.

A pak si ještě kurýrky procvičily svůj odhad a sluch, také šikovnost. Udělaly dvojice, vždy jeden z každého týmu. V hlavní dvojici se jeden otočil. Ve zbytcích dvojic vždy jeden tým vyskočil na záda lidem z druhého týmu. Druhý z hlavní dvojice určil jednu. Kurýrka seskočila, šla doprostřed kruhu a bouchla o sebe klacky. Pak se zase nenápadně vrátila a naskočila na záda své kolegyni. Člověk otočený zády musel odhadnout, která z dvojic byla vybrána. Potom se prohodily.

Chvíli jsme si ještě hrály na hřišti a pak jsme se vydaly do Čelákovic. Na nádraží na nás čekala ještě jedna zkouška před předáním balíků adresátům. Dvěma z kurýrnic jsme daly kolem obou zápěstí provaz, ale tak, aby se navzájem protínaly. Jejich úkolem bylo to rozmotat bez sundání provazu.

Pak se ale stala nešťastná věc. Na nádraží začala kontrolovat pasažéry celní správa. Vysvětlily jsme jim, že jsme kurýrské firmy, a že musíme doručit balíčky, ale měly s sebou psa, a ten začal podezřele hodně čmuchat kolem balíčků. Celník nařídil otevřít balík a nalezl tam drogy. Obvinil obě firmy, že takhle pašují drogy a dostávají je mezi klienty. Nenechal se ničím oblomit. Všichni členové kurýrských služeb byly zatčeni a vlakem posláni do vězení v Praze.

7.9. 2013, Julča