Rubriky
Aktuality Rysové Středisko Velká medvědice

Vigne de Bordeaux

Jak se žije na vinici ve slunné Francii.

Říjnová výprava byla o něco delší než ostatní výpravy. Bylo to kvůli podzimním prázdninám. Inu sešli jsme se v pátek na nádraží a vyrazili vlakem směr Králíky.

Bohužel jsme na nádraží čekali o trochu déle, než jsme očekávali, protože náš vlak měl 45 minut zpoždění. Pak ale přijel a my jsme vesele nastoupil do přecpaného vagonu. Museli jsme sedět v uličce. Dozvěděli jsme se cestou, že kvůli tomu zpoždění prvního vlaku jsme prošvihli vlak, který jel do Králíků a na který jsme měli přestupovat. Tak jsme dojeli do Lichkova, a tam jsme tedy čekali.

A právě tento další vlak jel až o 2 hodiny později, což znamená, že nakonec přijel v cca. 22:20. Dojeli jsme do Králíků a tam nás čekali vedoucí tamního oddílu. Předali nám klubovnu a odkráčeli. My jsme si rozbalili saky paky a šli jsme spát.

Na další den byl plánovaný výlet na Králický Sněžník. Nasnídali jsme se a vyrazili. Když jsme dorazili pod Králický Sněžník, vykopali jsme ohniště a opekli si buřty. Pak zde byly 2 možnosti. Jít na vrchol, nebo se oklikou vrátit zpět. Tak jsme se rozdělili a šli každá skupina jinou cestou. Ta naše se vrátila do klubovny cca. ve 20:30. Všichni byli unavení, a tak si šli lehnout.

Pak nás ale zavolala vedoucí s tím, že musíme vařit naše „víno“. Tak jsme začali s receptem. Každá skupina měla vinný roztok hotový a šla si zase lehnout. Pak jsme usnuli.

I na další den byl plánovaný výlet „na kopec“. Vyrazili jsme směr kopec. Byl pěkně vysoký a byl to teda výšlap. Na vrcholku kopce jsme si dali oběd. Dolů jsme šli dlouho. Došli jsme zpátky do klubovny a tam jsme okusili naše „víno“. Bylo sladké, protože v něm bylo hodně cukru.

Poslední den jsme hráli Nivovu funky hru. Každý z nás dostal kolíček a ten musel povyměňovat za něco hodnotnějšího. Nejvíc zazářil Čil a Vosa s jejich medovníkem. Snědli jsme ho a šli si sbalit. Došli jsme na nádraží a jeli vlakem až do Prahy. Byla to dobrá výprava.

Fotky z akce máme od holek z Medvědice a od Vosy ze 166.

UTB
18.12.2013