Rubriky
Aktuality Středisko

Když skauti plesají

na 19. Společenském večeru

Ples byl sice zahájen v sedm hodin večer, ale příprava sálu a dalších prostor začala o mnoho dříve. A tak si hosté hned po příchodu mohli vybírat z velké nabídky občerstvení. Od vína přes pivo, po mnoho druhů nealkoholických limonád. Co se týče nápojů, tento rok byla poprvé k dispozici káva z kávovaru

a měla velmi kladný ohlas. Novinkou byly také malé dezertky. Největší úspěch slavily labutě, které nejen dobře vypadaly, ale také báječně chutnaly. V nabídce byly muffiny domácí výroby, ze slaného pak šnečci, také „home made“, a jako každý rok chlebíčky, které se však bleskově snědly. A samozřejmě nemohla chybět nejoblíbenější položka na jídelníčku – párky.

Kdy se hosté prokousali touto záplavou jídla a pití, vešli do sálu. Sál byl větší, než v dřívějších letech, proto mohli všichni sedět přímo zde, okolo parketu.

Po odbití sedmé nastoupili tanečníci.

Skautské tancování, které vždy zajišťuje předtančení, ani letos nezklamalo. Slečny tanečnice měly barvu šatů sladěnou s barvou kravat svých tanečníků, takže i když se během tance na parketu míhaly a partnery porůznu střídaly, stejně jsme poznali, kdo ke komu patří. V průběhu večera bylo tanečních čísel více, mohli jsme vidět prvky rumby, chachy, salsy, samby a jivu.

Mezi nimi se hosté oddávat vlastnímu tanci. Na parketu se to jen hemžilo. V půlce plesu byly rozdány tzv. „taneční pořádky“, do kterých se dámy pánům a pánové dámám upisovali na různé tance. Jakmile byly všechny pořádky zaplněny, začala hrát hudba a tančilo se organizovaně. Pánové chodili s lístkem v ruce, hledaly dámy, které na nich měly zapsány, a dámy vyhlížely, kdy už se jejich tanečníci před nimi objeví, aby mohly protančit svoje střevíčky.

Rozloučit, uzavřít a už jen úklid.

O půlnoci ples oficiálně končil a všichni hosté se již začali vytrácet ke dveřím. Po odchodu posledních „plesovců“ jsme začali uklízet, rovnat stoly, třídit a vyhazovat odpadky a jiné úklidové činnosti. A pak se i organizátoři, kterými bylo Skautské tancování a středisko Arcus Praha, mohli vydat domů.

Takto 18.ledna proběhl ples a všichni organizátoři se již nemohou dočkat příštího jubilejního ročníku.

Podívejte se:

do fotogalerie střediska Arcus Praha zde

do fotogalerie Společenského večera

27. ledna 2014, Julča