Rubriky
Aktuality Velká medvědice

Máme krásnou klubovnu

Generální úklid a revitalizace klubovny VM proběhla!

V sobotu 12. dubna se Rosničky vypravily na generální úklid a revitalizaci klubovny. Sešly jsme se v osm hodin ráno, protože nás čekala spousta práce. Konkrétně Terka, Bára, Julča, Trp, Let a Žabka.  Klubovna už se dlouho nevyklízela, takže hlavním cílem bylo zbavit se věcí které už nepotřebujeme a jenom překáží. To se týkalo i nábytku, naším cílem bylo i vytvořit více prostoru.

P

První úkon co udělat bylo vyklidit různé skříně a roztřídit obsah na to co si ponecháme a na odpad, který jsme rovnou vyhazovaly. V „kobercové klubovně“ Terka s Julčou vyskládaly a zlikvidovaly vysloužilou RARA skříň. Porovnaly i výklenek na sportovní potřeby, stany a celty, kde objevily i pár netušených pokladů. Nově potáhly police a věci vyrovnaly zpět, aby už každý našel to co potřebuje bez hodinového přehrabování.

V hlavní klubovně se mezitím Žabka s Trpem pustily do beden plných potravin, kde bylo potřeba vyhodit spousty prošlého jídla. Potraviny které lze ještě použít holky označily datem spotřeby, aby se nestalo že budeme mít pět let prošlé kompoty, které jsme objevily třeba dnes. Žabka potom pokračovala kancelářskou skříní, kde všechno urovnala a roztřídila.

 

Trp se hrdinně vydala do útrob záchodové místnosti, kde i pořádně uklidila a očistila stěny a výklenek. Bára s Letem zase pracovaly na kumbálu, nejdříve bylo potřeba vyndat všechny věci na chodbu, což byl úkol hodný Herkula, zvláště když přišlo na balíky kachlíků, které, prosím, máme v klubovně v bílé i modré barvě. Když jsme sundaly z polic všechny objemnosti a strhly starý papír který přikrýval dřevo, zjistily jsme že police už jsou trouchnivé a v blízké době by určitě chtělo uříznout nová masivní prkna, protože tato už zcela jistě dosluhují.

 

Kumbál jsme zametly a vytřely z nejhoršího, police jsme pokryly novým voskovým papírem s krásnými vzory. Na řadě pak byla opravdová výzva, a to protřídit velké šedivé bedny které vozíme na tábor. Každou bednu jsme uspořádaly co nejvíce „tematicky“ to šlo a označily popiskem co přesně v ní je. Do polic jsme nastěhovaly bedny s materiálem a vyhodily vše nepotřebné a spoustu let nepoužívané. Našly jsme i bednu s lezeckýma potřebama, takže hurá!


Jak den postupoval, pytlů s odpadem přibývalo že jsme se do klubovny ani nevešly a rozložený nábytek a rozbité nářadí lemovaly příchodovou chodbu až ke schodišti, nakonec tam skoro žádná chodba nebyla.

 

Za dopoledne se nám povedl kus práce, proto jsme se odměnily pizzami k obědu, pro které skočila Trp. Potom musely holky odejít do práce, zůstaly jsme já, Trp a Žabka a provedly jsme finální úpravy velké klubovny, podepřely skříň, zametly, umyly koše a vynesly odpad. Jak bývá zvykem mě a Žabky, zmizly jsme co nejdříve do Nučic. K večeru se vrátily Terka, Bára, Julča a Trp a odvezly tu strašnou spoustu starého nábytku, harampádí a nefunkčního nářadí. Doladily celkový dojem klubovny, takže nyní vypadá prostě skvěle. Snad budou všichni dodržovat pořádek a naše klubovna zůstane takhle pěkná už napořád.

 

Více fotografií z úklidu zde.

Více fotografií prvního ohromeného a nadšeného návštěvníka po úklidu zde.

15.4.2014, Let