Rubriky
Aktuality Velká medvědice

Vyřešily jsme všechny záhady

I v našem městě se dějí různé záhady. Ale my přijdeme na všechno 🙂

Letos oddíl Velká medvědice tábořil opět 3 týdny v údolí Úterského potoka. Počasí nám občas přálo, občas nepřálo, ale i přesto jsme si užily krásný tábor a naučily se spoustu věcí.

V našem městěčku jsme musely vybrat tu nejlepší skupinu záhadologů, jelikož na všechny nestačí náš rozpočet. A tak se spustil boj o to, kdo vyřeší co nejvíce případů. Například jsme pomohly bezdomovci Broňovi najít jeho ztracenou milou Mirku a tak Byla svatba. Také jsme se podívaly na zoubek tomu, kdo podváděl při dostizích se sázkami a náš tábor dokonce navštívili Ninjové. Našly jsme i ztracený diadém, při jehož hledání jsme musely podat opravdu horolozecké výkony.

Tábor ale není jen o celotáborové hře. Naučily jsme se „předpovídat“ počasí podle mraků při programu o meteorologii s Čimi, zahrály jsme si nohejbal při sportovním odpoledni se Žabkou, cvičily jsme jógu a s Letem jsme si zahrály ringo. S Věrkou jsme poznaly, jaké všechny krásné barvičky nám letní příroda může nabídnout.

Když bylo krásně, vyrazily jsme na výlet do okolí. Když bylo trošku ošklivo, zazpívaly jsme si v jídelně. Navštívily jsme místní Úterský jarmark a také jsme se vykoupaly v bazéńu v Plzni.  Zkoušely jsme vyrábět keramiku z jílu a pekly jsme trdelníky.

K táboru také patří tábornická olympiáda a smyslík. I letos jsme mohli vyzkoušet naše chuťové buňky v jedové chýší nebo náš hmat při třídění tvarů.

Nevynechaly jsme ani robiznonády. Světlušky se vydaly směrem do Bezdružic, skautky do Manětína.

Tábor jsme zahájily i zakončily táborovým ohněm.  Druhý scénkový oheň se bohužel konal v jídelně, jelikož pršelo.

Mimořádnou událostí byla oslava Pakítiných patnáctých narozenin. Při této příležitosti se konala velká oslava.

30.8.2014 Verča