Rubriky
Aktuality Velká medvědice

Užily jsme si strašidelný halloween

a soutěžily o nejlepší masku .

V pátek o halloweenské noci jsme se vydaly do Kralup nad Vltavou, do skautského domu Bára. Večer jsme si vyrobily halloweenské masky, abychom další den mohly na strašidelný rej. Paki se Šerlokou si pro nás připravily večerníček o tom jak to vlastně bylo s lakomým a opilým Jackem a Ďáblem a proč se dnes vlastně ty dýně na halloween vydlabávají.

Ráno jsme se před výletem dozvěděly pověst o ohnivých koňských hlavách na Veltrusském panství, kam jsme se posléze vydali. Popojely jsme dvě zastávky vláčkem a všude se koukaly, zda ty hlavy někde neuvidíme. Nejdřív jsme si u zámku zahrály koňskou (šnečí) rodinku a daly jsme si sváču. Po cestě jsme také oprášily hru s Verčina a Terčina dětství – batoh.  Všechny jsme se úspěšně schovávaly na nejrůznějších místech.

Když jsme opouštěly areál zahrady kolem zámku, opravdu jsme ty koňské hlavy našly !  Na krásném místě u řeky jsme si daly oběd a do Kralup ným zbývalo již jen pár kilometrů.

Po příchodu jsme si daly krátký oddech, zahrály jsme si prší a pak jsme se daly do vydlabávání dýní. Všechny se moc povedly a do každé jsme daly svíčku. Potom se holky připravovaly na strašidelný rej. Každá si přivezla kostým a přišel čas se do nich převléct. Zároveň holky připravovaly strašidelné scénky.

Soutěžily jsme o nejlepší masku – vyhrál Smrťák (Anička) a taky o nejlepšího tanečníka.

Skautky nám mezitím pekly dýňový koláš na snídani. Vrchní pekařka Pakíta se do toho pustila a ráno ušlehala šlehačku.

Po snídani v neděli jsem se vydaly do Kralup plnit nelehké úkoly – vyfotit se se psem, zjistit jaká byla výška vody při povodních apod Pak už nás čkal jen úklid a cesta domů.