Rubriky
Aktuality Velká medvědice

Našly jsme Kutnohorský poklad

První únorový víkend jsme se vydaly na výpravu do Kutné Hory.

Společně s 12. dívčím oddílem ze střediska Platan jsme se vydaly poznávat Kutnou Horu. Pátek večer jsme se vzájemně poznávaly a řekly si něco u Kutné hoře – těžilo se tu stříbro a co když najdeme nějaký poklad ?

V sobotu jsme se ho vydaly hledat. Vyšly jsme směrem ke staré štole. Nejdříve jsme si zahrály na zahřátí trojnožku a pak jsme hledaly poklady na louce.  Tam jsme bohužel nic nenašly, tak jsme se přesunuly přímo ke štole, kde jsme našly tajemný váček, který v sobě něco ukrýval ? Nojo, ale kde je klíč ?????

Cestou zpátka do klubovny podél říčky Vrchlice jsme klíček hledaly, ale nenašly 🙁  Zato po příchodu do klubovny, nás čekal tajmený vzkaz od majitele pokladu. Všiml si, že ho máme a že prý se nám ještě ozve co dál.

Tak jsme si po výletě daly krátký oddech a potom jsme se pustily do batikování triček.

Na výběr bylo celkem ze 4 barev – růžová, modrá, červená a zelená. Kupivu bylo nejvíce růžové 🙂

Večer jsme se proměly v motýlky, kočičky a cokoliv jsme chtěly. Letovo malovací studio na obličej nás proměnilo všechny 🙂

V neděli ráno nás čekal další vzkaz. Majitel pokladu nám prý klíček přenechá, když mu zjistíme nějaké informace. A tak jsme se vydaly do města zjistit, kde se například skladovalo stříbro nebo jak se říkalo raženým mincím. Po návratu všech obrdžela vítězná skupina, která byla nejrychlejší a s největším počtem správných odpovědí, klíček k váčku.  Pak už nás čekal jen oběd, úklid a cesta domů !

A co se skrývalo v tajemném váčku ?

Těšíme se na dalším společnou výpravu s Dvanáctkou !