Rubriky
Aktuality Velká medvědice

První tábor je postaven

pro oddíl Velká medvědice.

Z fotek můžete vidět prázdnou louku, na které jako mávnutím kouzelného proutku vyrostl skautský tábor oddílu Velká medvědice. Ano, kdo tam byl, tak se pousmívá, neboť nás stálo hodně času a práce.

Prozatím se rozmýšlíme, kde co bude stát.

Ráno jsme vstávali v 8 hodin a přivítalo nás sice pošmourné počasí, ale jen mžilo, žádný déšť, jak slibovala norská předpověď. Tak rychle rozdělit úkoly, ať toho stihneme, co nejvíce. Vytvořili jsme „pracovní čety“ na stavbu konstrukce kuchyně, týpek, podsadových stanů, latrýn, na převoz dřeva z jiné louky a nejdůležitější tým byl obědový:-)

Průtrž mračen přišla až ve 20 hod, ale to jsme již měli nahozenou plachtu na kuchyni a mohli jsme se schovat a čekat, než déšť přijde.

Na přípravce ovšem jenom nepracujeme, po odvedené práci zasedneme k ohni a buď máme buřty nebo nakládané maso, hrajeme na kytaru, povídáme si u ohně, odpočíváme, …

Po celodenní práci je potřeba posedět, popovídat si, zazpívat a dobře se najíst.

Počasí nám vyšlo vstříc. Další víkendy vyrostou další 3 tábory našeho střediska, tak hodně sil!

Tábor jsme postavili:-).

Většina z nás by ráda zůstala také na letní tábor, ovšem práce nepočká a tak jsme se v neděli rozloučili a zanechali na tábořišti jen rarášky z VM.

Děkujeme všem členům, kamarádům a rodičům, kteří neváhali přijet a pomohli se stavbou. Díky, díky, díky a za rok se uvidíme zase:-).

Odkaz na fotogalerii

29.6.2015, Věrka