Rubriky
Aktuality Rysové

Slověnice opět patřily smečkovému táboru

Slověnice opět patřili smečkovému táboru.

 

V pátek 17. července večer skončil náš tradiční smečkový tábor. Od 3. 7. probíhala stavba našeho indiánského tábora, který tentokrát proběhl první týden od 6. do 12. července i s Potkany. Další týden (do 17. července) byl pak jenom pro nás, Rysy.


Bohatý program tábora začal společným pondělním táborákem. Od úterý se rozběhla etapová hra, ve které hrálo celkem 5 kmenů. Dva od Potkanů a tři naše. Každý oddíl měl svou vlastní etapovku, jen část etap byla společná. Naše 3 kmeny si vybíraly své jméno a vyráběly štíty. Odpoledne proběhl nad táborem společný Boj o vlajku. V noci z úterý na středu vyrazili skauti na výsadek, který byl ztížen mohutnou bouřkou a velkým lijákem.

Ve středu nás čekala brigáda pro Slověnice a odpoledne kuchařský den. Čtvrtek patřil společnému celodennímu výletu do Vlašimi. I přes chladnější počasí jsme navštívili místní koupaliště, nejoblíbenějším bodem programu byla asi určitě cukrárna. Nechyběla ani poznávací hra na vlašimském náměstí a rozchod do města.


Pátek pak byl zaměřen kromě další etapy na trénink se zbraněmi a odpoledne na velkou olympiádu za účasti tří oddílů. Kromě Rysů a Potkanů se zúčastnila i Velká medvědice, která měla tábor hned vedle nás. V sobotu byla etapa zaměřená na poznávání přírody. Odpoledne pak proběhla velká bitva všech kmenů. Té předcházelo nezbytné maskování všech bojovníků. Večer byla pak uzavřen zpíváním.


V neděli jsme se rozloučili s Potkany a po obědě vyrazili na návštěvu k Medvědici. Zde proběhla společná velká hra – Lovci orchidejí. V pondělí nás už čekal odchod na puťák. Starší skauti vyrazili až k Sázavě, s ostatními jsme vyrazili k rybníčku směrem na Český Šternberk. I přes večerní přeháňky jsme strávili noc pod přístřeškem celkem v suchu a v úterý ráno mohli vyrazit k dříve jmenovanému hradu. Po jeho prohlídce jsme se již přiblížili zpátky a přes Ctiboř vyrazili zpět do tábora. Vlčata měla další zajímavý program např. výrobu indiánských bubínků.

Ve středu po příchodu skautů začal opět společný program – další etapa hry, ale také třeba táborová pouť. Ve čtvrtek jsme již museli začít trochu balit. Odpoledne jsme odvezli na traktoru rozebrané podsady. Vyvrcholením etapové hry byla cesta za sekyrkou a tajemným bojovníkem. K tomu, abychom ho však vyvolali, bylo třeba společně odříkat báseň, která se ukrývala zezadu jednotlivých kmenových štítů. Večer u ohně se pak nakonec bojovník zjevil a předal nám nejen poselství ale také účastnické talismany. U ohně bylo vyhodnoceno také celoroční bodování, úklid stanů a předány získané odznaky. Pinokiovi a Hejkalovi se podařilo úspěšně dokončit zkoušku Tří tesáků a převzali tudíž turbánek právě s tímto symbolem. Vítězné kmeny pak převzali kromě diplomů i dorty, čokolády a meloun. V pátek za velkého horka (a pomoci části rodičů) proběhl i zbytek likvidace tábora a jeho zabalení na cestu do Prahy. Ve čtyři hodiny odpoledne proběhl poslední táborový nástup a sejmutí státní vlajky. Ještě před samotným naložením věcí do auta nás zkropil jeden velký liják. Ten srazil teplotu na příjemných 20 stupňů, ale také lehce namočil část vybavení. Za hodinku už bylo ale po dešti a tak všechno brzy uschlo. Celý tábor skončil vyložením věcí ve skladu a klubovně někdy okolo půl osmé večer. Děkujeme všem za pomoc se stavbou, provozem i likvidací našeho tábora.

Už se těšíme na další tábor v létě 2016.

Fotky od Slimáka najdete ve fotogalerii střediska TADY

Fotky od Věrky jsou pak ZDE

Slimák, 17.7.2015