Rubriky
Aktuality Rysové

Na výlet s rodiči? No jasně!

Putovali jsme za panem Ondřejem z Dubé a Zlenic.

 

 

Tuto krásnou a sluncem zalitou sobotu, 21. května jsme vyrazili na výlet s rodiči našich členů. Celkem nás vyrazilo 20 děti s rodiči, 3 vedoucí, 2 psy a 1 kočárek:-).


Od klubovny jsme vyrazili pěšky na Hlavní nádraží, kde nás čekala Sova s jízdenkami. Díky tomu, nám neujel vlak a my jsme si našli hezké místa v příměstském slonu(elefant). Během cesty jsme se seznámili během hry „Co máme společného“.

V Senohrabech jsme si vytvořili 4 týmy, abychom pod hotelem Hrušov splnili hned ten první. Skládali jsme legendu o sirotkovi, jak se dostal na hrad Zlenice a jak zde našel svého strýce. Jednotlivé části zprávy hledali hráči, kteří byli svázaní do dvojic. Části zprávy, rozmístěné v terénu se lišili barvou, která celému družstvu zůstala v názvu po celý den.

 

Za vítězství v etapě přináležel každému týmu určitý počet mincí, ten se sčítal. Dále jsme se všichni vydali po stopách sirotka a cestou zkoušely, jaké by to mohlo být, když jsi sám uprostřed středověku. Hráli jsme turnaj v hodu pařezem do dálky, přetahování, hledali jsme ukrytý poklad, svazovali dlouhý provaz na vytažení předmětu z rokle, či nabírali sirotkovi vodu z řeky.

Řeku jsme překonali přívozem a přes Zlenice zamířili na vlak do Čtyřkol. Na závěr putování přinesl posel z Dubé zprávu příštím generacím. Každý tým dostal malou odměnu a pamětní kartičku.

 

Těšíme se na podobnou akci v příštím roce!

Odkaz na fotogalerii.

22.5.2016, za oddíl Rysové

Jan Petera – Slimák