Rubriky
Aktuality Potkani

Plánovali jsme zlézt venkovní skály u Brna

ale nakonec to díky počasí dopadlo úplně jinak

Na květnovou výpravu (13-15.5.2016) jsme plánovali zlézt venkovní skály u Brna.

 

Předpověď počasí nám však nepřála, takže jsem místo toho vyrazili do Kuřimi, kde je umělá stěna. V pátek jsem přijeli, po dlouhé cestě v plném vlaku, do krásné místní klubovny umístěné na kraji lesa. Dorazili jsme pozdě, po krátké hře už byl čas spát. Několik odvážlivců ještě venku postavilo stany, ve kterých přenocovali.

 


Sobotní dopoledne jsme věnovali plnění úkolů ze stezek a poznávání rostlin v lese a na louce. Po oběde jsme vyrazili na lezeckou stěnu v Kuřimi, která je umístěna pod střechou sokolovny.

Před lezením jsme se řádně protáhli, procvičili si vázání uzlů a zopakovali jsme si bezpečnostní pravidla. Lezení na střeně se všem moc líbilo. Kromě toho se starší také naučili jistit a mladší objevili skluzavku vedle šaten. Na stěně jsme tak strávili celé odpoledne až do večera.

Po návratu do klubovny byl čas na odpočinek, k večeři jsme si opekli buřty, chleba i brambory na ohništi, který jsme zapálili křesadlem. Počasí bylo navzdory předpovědi skvělé.

 

Poslední den už zbývalo jen důkladně uklidit klubovnu. Vše se vyneslo ven na zahradu, kde jsme si ještě jednou ukázali, jak stavět stany z celky a zahráli jsme si fotbal. Po rychlém oběde se už běželo na vlak, který jsme naštěstí stihli. Cestu zpět jsme náležitě užili povídáním a hraním karet.

Odkaz na fotogalerii.

27.5.2016

Marie Pangrácová- Ježi