Rubriky
Aktuality Potkani

Listopadová výprava do džungle

oproti zajetým kolejím v Brně…

 

spali jsme v klubovně, ve které jsme původně vůbec spát neměli 🙂

Ježi s Joly, Šmudlou a Lukášem jeli z Prahy a autobus měl zpoždění, tak Křeček s Oříškem, Kubou a Nelou, Ondřejem a Laurou vyrazili do klubovny dřív. Když jsme se konečně sešli, kreslili jsme obrázky na tabuli a ostatní hádali, co znamenají. K večeři byly výborné knedlíky s cibulí a vajíčkem. Ovšem pozor, vařili jsme za světla čelovek, protože vypadly pojistky:-)

 

V sobotu ráno jsme se těšili do lanového centra, kde jsme strávili větší část dne. Cestou se k nám připojil Míša, Žiry a Zboža, kteří byli v pátek v Praze na 90. výročí školy Výmolovy.

V lanovém centru nás navlékli do postrojů, vyslechli jsme si poučení a pravidla a už jsme byli nahoře na stromech. Skočili jsme do toho po hlavě, protože recepce byla na jednom břehu Svratky a zbytek centra na druhém. Není tam žádný most, pouze 2 ocelová lana. Po těch jsme se svezli a pěkně nás to navnadilo na další aktivity.

 

Na druhé straně nás ještě jednou vyslechli, jak správně jistit a pak už jsme se podle věkových skupin vydali na stromy a překonávali překážky. Někdo z nás se bál, jiný ne, ale překonat překážky vysoko ve stromech dokázali všichni. Natolik se nám tam líbilo, že jsme si to chtěli zopakovat, ale už byl čas na obědosvačinu a rychlý přesun do parku Lužánky.

 

V parku jsme si zahráli pár her, nasbírali listí a pěšky došli do klubovny. Po večeři jsme se dali do lepení a omalovávání listů do tvaru znaku Junáka. K večeři jsme měli párky s bramborovou kaší. Před spaním nám Zboža vyprávěl hezkou a napínavý příběh o Robinu Hoodovi.

Nedělní ráno jsme zahájili rozcvičkou, pravda, některým se nechtělo vstávat a  tak zdržovali, ale nakonec jsme se ze spacáků vytáhli. Po dobré snídani jsme všichni, i vedoucí závodili v balení. Dopoledne jsme šli do parku a poznávali další část Brna, zahráli jsme si pohybové hry, hry na šikovnost a při poslední jsme zkusili „zamrznout“ v daném pohybu a Zboža nás u toho natáčel. Vrátili jsme se akorát na svačinku a začali se rozcházet domů.

 

Ježi, Žiry, Joly, Šmudla, Lukáš, Míša a Zboža odjížděli do Prahy. Nela, Ondřej, Laura, Křeček a Oříšek se rozešli domů.

 

Fotografie v naší oddílové galerii.

 

 

6. prosince 2016

Křeček – Honza Semerád