Rubriky
Aktuality Potkani

Potkani na běžkách

Během druhého únorového víkendu jsme vyrazili na výpravu do Liberce, ale nebyla to výprava ledajaká,

 

 

po několika letech jsme opět vyrazili s vlčaty na běžky 🙂 Křeček s Ondrou přijeli až z Brna a potkali jsme se všichni na Černém Mostě. Z mladších účastníků dorazili Ondra, Filip, Kopřiva, Lukáš, Adrian a Šimon. Když jsme dojeli do Liberce, připojil se k nám Lotřík a jeho kamarád David z Hradce Králové. Když jsme dojeli do klubovny, překvapila nás její prostornost a velikost. K večeři jsme si dali chleba obalovaný ve vajíčku s kečupem a cibulí, všem to chutnalo. Pak nám Lotřík udělal menší přednášku o tom, jak správně mazat běžky a jak s nimi zacházet a šli jsme spát.

V sobotu ráno jsme vstávali plní energie a všichni se už těšili, až vyrazíme na běžky do Bedřichova. V centru Liberce jsme chvíli hledali autobus, ale naštěstí jsme ho našli, než ujel. Byl sice skoro plný, ale nakonec jsme si sedli a dojeli do Bedřichova, kde jsme naskočili na běžky a vyjeli. Někteří ale hodně padali a tak jsme zastavili a Křeček nám řekl něco o tom, jak se má jezdit na běžkách a chovat k ostatním běžkařům. Jeli jsme zpočátku pořád dost pomalu, až jsme dojeli na rozcestí, kde jsme si dali svačinu a pak jsme čekali na nejpomalejší opozdilce.

Konečně nás dohnali a vyrazili jsme na Novou Louku. Tam jsme se uchýlili do Šámalovy chaty a to už byl čas na oběd. Zjistili jsme, že jsme jeli pomaleji, než jsme čekali a tak jsme se místo pokračování dál museli otočit zpátky a jet stejnou cestou do Bedřichova. Čekalo nás pár pěkných sešupů z kopce, někteří se báli tak, že šli z kopce po vlastních, ale většina to s bravurou zvládla 🙂 V Bedřichově si děti šly hrát do nějakého stánku a my vedoucí jsme mezitím čekali na autobus, nebo se projížděli okolo na běžkách sami. Pak už přijel autobus a my se do něj nahrnuli. Zpátky do klubovny jsme dorazili akorát na večeři, potom jsme si hráli na sochy a procvičovali paměť. Také došlo na porovnávání síly výdechu díky soutěži, kterou vymyslel Lotřík. Všichni jsme se ještě osprchovali a pak už šli do postelí.

V neděli se vedoucí ráno probudili a jaké překvapení, děti už skoro všechno samy uklidily, protože se těšily do bazénu, o kterém jsme prohlásili, že čím dřív bude uklizeno, tím dřív tam půjdeme a děti nás vzaly za slovo 🙂 Byly tam dokonce dva tobogány a vířivka, tak jsme se všichni vyřádili. Strávili jsme tam hodinu a půl a pak už nám ubíhal čas, tak jsme museli skončit a vrátit se do klubovny na sladký oběd. Po obědě jsme uklidili posledních pár maličkostí a vyrazili zpátky na autobus do Prahy, který nás dovezl zpátky domů.

Více fotek zde.

13. února 2017

Křeček – Honza Semerád