Rubriky
Aktuality Potkani

Orientační závod na Vítkově

22. – 24. 9. 2017

V pátek se oddíl Potkanů sešel v menším počtu

 

 

(Pajda, Snílek, Kamil a Ježi a pak se přidal i na chvilku Filip). Tak jsme si zahráli špionážní hru, abychom se uměli zorientovat v tajné formě komunikace pomocí jednoho slova. Se nám to bude hodit během cest po světě… Pak dorazili Brňáci (Nela, Kuba, Křeček a na chvilku Oříšek) a dali jsme výbornou večeři. Po večeři přijel král, který uvítal Brňáky, vysvětil jim, co po nich chce a dal jim pasy… chvilku se povídalo o cestě kolem světa, která začne zítra v Praze! 🙂 Bylo potřeba procvičit své dovednosti, tak jsme plnili úkoly ze stezek. A pak už nás čekala jen pohádka na dobrou noc!

 

 

V sobotu jsme vstávali brzo ráno, protože nás čekala cesta na Vítkov k památníku, kde se konala akce organizovaná CDY (Czech Deaf Youth) – orientační běh. Křeček se vydal rozmísťovat kontroly pro závodníky a my ostatní jsme si zatím hráli za památníkem různé hry a povídali si. Když se Křeček vrátil, začali závodníci startovat, dospělí běhali sami a mladší ve dvojicích s některým starším nebo ve skupinkách. Skoro všichni závod úspěšně dokončili a všem se líbil. Kuba běžel sám a skončil na 8. místě. Pajda s Nelou běžely ve dvojici a skončily na 7. místě. Tým Pokémonů ve složení Žralok a Ondra skončil na 3. místě. A nakonec běžel Míša se Zbožou a ti skončili na 6. místě.

 

Po vyhlášení vítězů jsme si dali u památníku oběd a poté jsme šli na MDN (Mezinárodní den neslyšících, Karlínské náměstí). Tam jsme si obešli všechny stánky a děti pak dostaly za úkol, aby zjistily některé zajímavosti o různých organizacích, které něco dělají pro neslyšící. Pak jsme měli chvíli volno, zabavili se a už byl čas vyrazit zpátky do klubovny na večeři. Během vaření večeře a po ní jsme se podívali na film, který si děti vybraly v pátek. Po dokoukání filmu už byl čas na večerku a tak se šlo spát.

 

V neděli se všichni po probuzení vrhli na úklid a po snídani jsme vyrazili do Radotína do bludiště. Majitel nám vysvětil pravidla. Měli jsme v bludišti najít 6 různých razítek. Sice trošku pršelo, ale nám to nevadilo, takže jsme se v bludišti vyřádili a dosyta vyběhali. Strávili jsme v bludišti několik hodin, nakonec jsme byli všichni promočení až na kost, tak jsme se převlékli do suchého a šli na nádraží, kde jsme si dali oběd a pak vyrazili domů.

 

Více fotek zde.

1. listopadu 2017

Marie Pangrácová – Ježi, Petr Zbožínek – Zboža, Honza Semerád – Křeček