Rubriky
Aktuality Potkani

Potkani slavili Vánoce 2017 v Tišnově

8. – 10. 12. 2017

Už se přiblížil vánoční čas a nám se přiblížil začátek naší poslední letošní výpravy, Vánoční nadílky ☺

 

Tu jsme netradičně uspořádali v Tišnově namísto okolí Prahy. Spali jsme ve Skautském domě střediska, ve kterém měl Křeček několik známých.

 

Jako první se sešli Pražáci, protože to měli přes 3 hodiny daleko. Poté se v Pardubicích sešla druhá skupina a ta vyrazila do Brna, kde se setkala s Brňáky, kteří to měli za humny, a společně z Brna vyrazily obě skupiny do Tišnova.

 

V Tišnově jsme nejprve šli nakoupit jídlo a pak vyrazili do klubovny. Tam jsme začali kuchtit guláš k večeři a čekali, až konečně dorazí Pražáci. Ti přijeli tak akorát na čas, aby se guláš dovařil. Po večeři jsme chvíli něco hráli a někteří si dělali stezky. A pak už byl čas spát, ale některým se nechtělo, takže to byla menší divočina ☺

 

V sobotu ráno jsme se probudili do studeného a slunečného dne, později se sice zatáhlo, ale to nám náladu zkazit nemohlo. Po snídani jsme vyrazili za hledáním dolů v Himalájích, o což nás požádal šerpa, kterého jsme potkali. Dokázali jsme se vyšplhat na nejvyšší vrchol hor, hodně foukalo. Ale měli jsme tam krásný rozhled do okolí díky dalekohledu, který s sebou náhodou měl Oříšek. Pak už jsme horempádem vyrazili dolů na teplý oběd. Po obědě jsme vyluštili šifru z dopisu od šerpy, šli jsme za obchodníkem, kterému jsme prodali mapu s doly, a on nám prodal materiál na ozdoby. Potom už jsme se vrhli na úklid, výrobu ozdob a kuchtění jídla na vánoční večeři.

 

Během té doby postupně dorazili Čárka, Jitka, Bára a Tíšek, a to už jsme byli kompletní a příprava se chýlila ke konci. Přišel čas na večeři, všichni jsme si moc pochutnali na hamburgerech a chlebíčcích. Večeři jsme strávili u sledování filmu Skauti bez lilie, který je o zákazech skautingu během vlády komunistů.

 

 

Po filmu přišel čas na předávání lístečků za uplynulý rok. Pajdě se nakonec podařilo splnit určenou část stezky a dostala skautský hnědý šátek ☺. Pak už přišel moment, na který se všichni těšili asi nejvíc, a to rozbalování dárků ☺. Dárků jsme měli ohromnou hromadu, a na každého se dostalo. Čárka upekl pro všechny krásné skautské perníčky a Křeček vyrobil turbánky, ze kterých se nejspíš stanou oddílové ☺. Rodiče byli tak hodní, že upekli pro nás na večer skvělé cukroví, všechno jsme snědli a pak už byl čas jít do hajan. Ti starší ale ještě vyrazili s vedoucími na vypuštění lampionů štěstí. Vítr nám sice moc nepřál, ale nakonec se nám to povedlo. Pak jsme se vrátili do klubovny, dali si horký čaj a zalezli do spacáků ☺

 

V neděli jsme vstali trošku později, nasnídali se, sbalili si a pak jsme si každý navzájem řekli něco pěkného. Pak jsme začali uklízet klubovnu. Po jejím uklizení jsme se naobědvali a pomalu začali vyrážet na vlaky domů. Jako první vyrazili Pražáci a nakonec se domů vydali ti, kteří jeli do Brna a do Pardubic.

 

Více fotek zde.

17. prosince 2017

Žiry