Rubriky
Aktuality Potkani

Potkani hledali strašidla a lezli na stěně

12. – 14. 1. 2018

V pátek jsme se setkali s dětmi na hlavním nádraží a přesunuli jsme se do klubovny,

 

tentokrát ne v Nerudovce, ale v Braníku. Je to krásná klubovna, je oddílu Argo. Na první novoroční výpravu zase přišla hromada dětí. S dětmi jsme si popovídali a trošku chvíli trénovali šifry na sobotní Strašidla a první pomoc na ZVaS. Pak byla večeře a pohádka na dobrou noc.

 

Ráno děti měly neobvyklou rozcvičku v tom, že obsahovala vyzkoušení první pomoci. Děti se rozdělily na mladší a starší a poté se mladší učily jak ošetřit píchnutí vosou a starší řešily osobu s epileptickým záchvatem. Všichni se z toho poučili. Pak následovala snídaně a po snídaní jsme měli 4 tréninkové okruhy. Okruhy obsahovaly šifry, první pomoc, výdrž a uzlování.

 

Po obědě jsme vyrazili do centra hledat strašidla v závodě Prahou plnou strašidel. Naše děti měly možnost si hezky užít šifry, všem to docela šlo. A pak už jsme se vrátili do klubovny na večeři a šli spát.

 

 

V neděli ráno jsme všichni uklízeli a pak jsme natěšení vyrazili lézt na horostěnu. Děti byly natěšené a hned se vrhly na lezení. Někomu se podařilo vylézt až nahoru a někomu jen do půlky. Každá snaha se počítá. Několik dětí se dokonce i naučilo jistit a také jim to šlo ☺ Do nového roku se nám podařilo dobře vstoupit díky této povedené výpravě, přijelo hodně dětí a nic se nepokazilo ☺

 

Více fotek zde.

21. ledna 2018

Žiry