Rubriky
Aktuality Potkani

Potkani běžkovali ve Frýdku

16. – 18. 2. 2018

Pátek, poslední den pracovního týdne a začátek víkendu, volal po běžkách na sněhu.

 

Jedna skupina jela z Prahy vlakem a druhá skupina z Brna do Frýdku Místku, kde se všichni ubytovali v krásné 3 patrové skautské klubovně. Před spaním jim Lukáš Novák, který přijel jako poslední z nich pozdě před desátou, vyprávěl pohádku o třech prasátkách a hladovém vlkovi na dobrou noc.

 

Ráno v sobotu po snídani vyrazili všichni kromě Oříška, který měl na starosti přípravu her, laboratorních pokusů a vaření oběda, na autobus do Ostravice. Tam byl docela slušný mráz, naštěstí všichni byli dobře oblečeni. Všichni kromě Zboži a Lukáše byli připraveni na běžkách vyrazit za dobrodružstvím. Nejdřív jim Fanda Doležal vysvětlil jak se jezdí na běžkách. Děti se rychle učily a dokázaly jet po poli zasněženém bílými vločkami.

 

 

Na oběd jsme si dali dlouhou pauzu a rozdávaly se chleby se salámem a ovoce. Zboža udělal ze sněhu klikaté bludiště se slepými uličkami a děti měly najít cíl. Lukáš a Fanda s pomocí pár dětí stavěli iglú. Děti stále pamatovaly na to, že ráno dostaly od profesora za úkol nasbírat sníh z různých míst do lahviček.

 

Pak už čtyři děti byly z běžkování vyčerpané, tak šli s Lukášem a Zbožou pořádný kus cesty do jedné hospůdky, kde si dali horký čaj, pak chytili autobus a připojili se k druhé skupině, která pokračovala na běžkách pod vedením Žiry a Fandy.

 

 

Když jsme se vrátili zpátky do klubovny, děti měli za úkol najít po budově věci potřebné k pokusům, pak se už na ně vrhly. Pomáhaly i s obalováním květáků k večeři. Měli jsme smažené květáky a brambory s balkánským salátem. Všem to chutnalo.

 

V neděli jsme byli celý den v klubovně. Ráno jsme si dali rozcvičku a snídani. Pak jsme ještě hráli další hry se sbíráním papírových tučňáků po zemi, podával se oběd s rizotem se zbytkem salátu z večeře minulého dne. Následoval pak velký úklid celé klubovny a balení. Když jsme byli hotoví, jeli jsme domů. Byla to hezká výprava a všem se to líbilo.

 

Více fotek zde.

22. února 2018

Lukáš