Rubriky
Aktuality Potkani

Výprava do Jeseníků

19. – 21. 10. 2018

Ve dnech 19.-21. října proběhla první výprava 53. oddílu Potkani v tomto školním roce.

 

Naším cílem se staly Jeseníky a tamní do mraků zahalené hory. Třináct dětí sem přijelo, aby se pokusili obstát v testech a nástrahách, které na ně čekaly. Vyrazili jsme okolo osmé ranní hodiny po vyluštění první z řady básnických šifer. Ta poslala skauty a skautky na Červenohorské sedlo a světlušky s vlčaty na zříceninu hradu Brníčko. Obě skupiny měly za úkol najít Strážce průsmyku, ovšem úspěšná mohla být jen jedna. Během dopoledne obě skupiny zjistily, že tento Strážce sice opravdu má znalosti o pokladu, ale také potřebuje pomoct, neb je starý a nemá mladého učně. Zatímco menší děti dováděly okolo prosluněného hradu, starší tou dobou stále šplhaly do kopce v zamlžených horských úbočích. Jejich snaha ovšem nevyšla naprázdno – u Vřesové studánky byli očekáváni Strážcem. Ten jim poskytl další indicii a předal jim úkol – poznávačku místních rostlin. Nadešel čas návratu a doluštění hádanek, ale ta největší měla přijít až v klubovně. A tak se skupinka starších dětí vracela nádhernou a orosenou krajinou domů, ovšem co by to bylo za dobrodružství, kdyby se někdo neztratil? I tahle záhada byla velmi brzy vyřešena – dvě vlčata se tak těšily na teplé jídlo, že počkaly až u vlaku. 🙂

 

Po příchodu do do klubovny nastalo malé zmatení, co měla ta šifra vlastně znamenat – až poté vedoucí dětem odkryli, že “poklad čekající v klubovně” a “poklad co přijde do klubovny” není nic jiného, než kamarádi skauti z oddílu. Večer už byli všichni unavení a tak zalehli do spacáků poté, co si vyslechli pohádku.

 

V neděli jsme tradičně začali rovnou úklidem a balením, chvíli jsme si i našli čas na stezky, na které se všichni těšili a pak už byl čas oběda a vyrazili jsme na vlak domů.

 

Více fotek zde.

7. listopadu 2018

Žiry