Rubriky
Aktuality Potkani

Co jsme si nadělili k Vánocům

14. – 16. 12. 2018

Naše Vánoční nadílka se uskutečnila po delší době opět na faře v Kolodějích blízko Oříška.

 

Všichni jsme se sešli na Hlavním nádraží v Praze a naskočili do vlaku směr Klánovice. Odtud nás po vyzvednutí batohů Ježi a Oříškem čekala 8 kilometrová procházka do klubovny, kam jsme dorazili akorát na večeři. Ještě před večeří jsme ale vyšli na kopec u fary, kde nás čekal úvod do víkendové hry. Po večeři už byli všichni unavení, tak jsme si vybalili a šli spát.

 

Ráno jsme se vrátili zpět do Klánovic a v lese jsme se snažili proplížit skrz Francouzské hranice tak, aby si nás nevšimli jejich špehové a snažili jsme se utéct před Němci. To se nám podařilo, ale špehové nás chytili a vysvětlili nám, že jsou s námi a chtěli nám pomoct. Žiry s Ježi a Oříškovo bratry mezitím smažili řízky. Po návratu do fary na oběd jsme začali připravovat večerní občerstvení, zdobit vánoční stromek, vyrábět ozdoby a spoustu dalších věcí.

 

 

Nakonec se nás postupně sešlo přes třicet lidí, bývalých vedoucích, dětí, vedoucích i pomocníků. Před večeří jsme vyrazili opět na kopec, snažili jsme se dobýt kótu obsazenou Němci, ale po jejím dobytí k nám Němci přišli a chtěli se usmířit alespoň na Vánoce, aby je mohli s námi společně oslavit. Pak jsme mohli začít se slavnostní večeří, měli jsme řízky a bramborový salát, mňam mňam 🙂 Promítli jsme si i fotky z uplynulého roku. Pak už nadešel čas rozdávání dárků, vánočních přání, předávání stezek. Všechno se moc krásně povedlo a to už bylo taaaak pozdě, že byl čas spát.

 

V neděli ráno jsme se vrhli na balení a uklízení, splnili jsme pár úkolů ze stezek, našli jsme si čas i na menší šermování a trénink na Cintru a pak už jsme vyrazili zpátky domů.

 

Více fotek zde.

24. ledna 2019

Křeček