Rubriky
Aktuality Potkani

Výprava do Jablečného království

11. – 13. 1. 2019

V pátek 11. ledna byla první novoroční výprava a jeli jsme na sever Čech do Jablonce nad Nisou.

 

K dětem z Brna se cestou přidaly děti z Hradce. Vtipné bylo, že Křeček měl ve vlaku zarezervované místenky a věděl, jaký vagón to je. Tak jsme urychleně nastoupily vedle a řekli jsme si, že projdeme vagóny do toho správného. Ejhle nastala komplikace, vagón nás nepustil dál, tak jsme na další zastávce urychleně přestoupili do druhého vagónu a zas to byl vagón se zavřenými dveřmi na procházení mezi vagóny. V Hradci jsme chtěli přestoupit do „správného“ vagónu, ale ten nebyl, neboť v realitě ani neexistoval. Jen na místence, kterou jsme měli na mobilu. Nevadí, našli jsme si místa a jeli jsme 5hodinovou cestu. Dorazily jsme do Jablonce, kde nás překvapilo hodně sněhu. V klubovně jsme se setkali s druhou skupinu z Prahy.

 

 

V sobotu ráno jsme se probudili do Jablečného království, tedy do místa, kde se převážně jí jen jablka. K snídani byla jablečná přesnídávka, k svačině jablko. K obědu chleba s máslem a nakrájené jablko a večeře jablečná žemlovka. Ráno jsme si vzali boby a hurá směrem na přehradu mapovat trasu. Nakonec se mapování nekonalo a vytvořily jsme 2 hradby a 2 skupiny děti. Pak jsme navzájem válčili, byla to pěkná koulovačka a sníh super. Děti už byly unavené a také mokré, tak jsme šli zpátky do klubovny se převléct do suchého oblečení. Zahráli jsme si různé hry třeba mafie, schovávaná, na babu, atd. Děti připravovaly žemlovku na večeři a jablečný štrůdl na snídani. Menší skupinka šla na večerní bobování. Po večeři byla zpětná vazba z celého dne.

 

V neděli ráno po úklidu celé klubovny jsme si šli zaplavat do bazénu. Bylo to tam super a pak už jsme se rozloučily, neboť jedna skupina musela odjet dříve. U té první skupiny děti měli veselou příhodu a to, že si spletli autobus a ten jel na druhou stranu. Tak vystoupily před Bedřichovem. Po hledání a dohadování jsme se rozhodli jet zpět do Jablonce a pak do Prahy. Z Prahy nám to už šlo a děti jsme odevzdali v pořádku i když s velkým zpožděním.

 

Více fotek zde.

24. ledna 2019

Křeček