Rubriky
Aktuality Potkani

Jak jsme se měli na táboře

4. – 14. července 2019

Skautský tábor se konal poblíž Vlachovy Lhoty. Tábor začal puťákem, na jehož začátku potkali profesora, který jim sdělil,

že jeho kolegové prošli bránou a už se nevrátili a netuší, co tam je. Děti prošly bránou a dostaly se do roku 2243. Zjistily, že se během 200 let odehrála válka a příroda se vzpamatovává z katastrof. Musely dojít do bezpečného místa do Azylu 83 (tábora). Azyl 83 – je sice na dobrém místě, ale je opuštěné a je potřeba jej opravit.

Opravování a dostavování tábora zabralo další dva dny. Když bylo hotovo, mohli jsme spát v nově postavených stanech a tee-pee. Museli jsme zjistit, co se vlastně s lidmi stalo a proč jsou všichni pryč. A nakonec bylo třeba i zjistit, jak se dostat domů. V tom nám pomáhal tajemný Přeživší, který, stejně jako skauti, prošel portálem jako člen minulé výpravy. Ke konci tábora se jim povedlo vrátit nalezeným portálem do současnosti.

Během tábora jsme měli několik vyvrknutých kotníků, vážnější úrazy se nám naštěstí vyhnuly. Děti si také v průběhu tábora vyzkoušely, jaké to je být vedoucím, nechybělo vaření na ohni, spaní pod hvězdami, lesní hry, hry na louce, malování, sněmy, plnění bobříků, střelba, lukostřelba, slackline, skautská symbolika, ruční práce, naše obvyklé rituály atd. V horkých dnech jsme si také odskočili na blízké koupaliště. Kupodivu jsme na něm byli skoro sami, i když voda byla krásně čistá a byla tam kromě volejbalového hřiště i moc dobrá zmrzlina. Všem přítomným se tábor moc líbil a těšíme se na příští rok, co si na nás vedoucí nachystají.

Více fotek zde.

25. září 2019

Křeček