Rubriky
Aktuality Potkani

Vánoční nadílka v Kladně 3-5.12.2021

První prosincový víkend se 53. skautský oddíl Potkani sešel v klubovně na Kladně, aby společně oslavil Vánoce! Vánoční výprava bývá po táboře druhou největší akcí roku a účast byla opravdu hojná! Přijeli naše nejmladší, roztomilá vlčata a světlušky, i divocí skauti a skautky, (kteří si dobrovolně vybrali jméno „Lamy“), nechyběli ani naši učenliví, ale stále trochu rozverní, roveři a rangers, (se sebeironickým názvem „Mrtvoly“), a pochopitelně dorazili i všichni úžasní a moudří vedoucí. Celkem, včetně nejmladší roční Stelinky, se nás sešlo 33!

Program byl nabitý k prasknutí! Jelikož nás přišel trochu pozlobit zlomyslný skřítek Grinch, museli jsme v pátek nejprve hledat po městě ukradený vánoční stromeček! Pěkně nás Grinch doběhl, stromeček byl totiž celou dobu schovaný v klubovně.

Nebyly by to Vánoce bez dobrého skutku, a tak jsme v sobotu dopoledne vzali mrkve, brambory a řepy a vložili vše do krmelců jako nadílku pro místní lesní zvířátka. Přes noc nám nasněžil čerstvý snížek, procházka do lesa byla tedy přímo pohádková. Všichni také přidali ruku k dílu, když jsme společně tvořili vánoční ozdoby, malovali přáníčka, mazali chlebíčky, váleli kokosové kuličky, atd.

Po obědě se hrály hry, povídali jsme si o skautských hodnotách, Oříšek si také pro všechny připravil vědeckou prezentaci a Snílek zase představil svoji originální prezentaci s fotkami z uběhlého roku. Čas se nachýlil, převlékli jsme se do krojů a společně usedli ke štědrovečerní večeři. Řízky, které pro nás ochotně usmažila Paviánova maminka, byly vynikající a také bramborový salát od Křečkovo maminky. Tímto jim ještě jednou moc děkujeme. Na dálku se k nám online připojili i naši kamarádi, kteří bohužel nemohli přijet.

Po večeři jsme si navzájem napsali milé vzkazy „na záda“ a pak… pak už přišly na řadu dárky! A že jich byla pěkná hromada! Nadělovalo se, povídalo, jedlo cukroví a chlebíčky, popíjelo, hrálo, až přišel čas jít spát. Vánoční výprava se moc povedla a my se už těšíme na další společná dobrodružství v novém roce! Veselé Vánoce!

Za Potkany napsala Bára.

Fotogalerie zde