Rubriky
Aktuality Rysové

Rysové na závodě Prahou plnou strašidel 2023

Sobotního závodu za pražskými strašidly – P R A H O U P L N O U S T R A Š I D E L se letos zúčastnilo sedm našich oddílových hlídek. Pro řadu našich členů to byl první závod svého druhu. Počasí nám přálo, ale v obrovské konkurenci 236 řádných hlídek skautských oddílů nebylo úplně jednoduché se prosadit ?. Setmělé město bylo plné nejen závodníků a strašidel, ale i turistů a obyvatel města.

Nikdo se nám nakonec v uličkách Starého Města neztratil a všichni si určitě rozšířili své znalosti a dovednosti nejen v luštění šifer ale i v orientaci na mapě Prahy. Ty zcela jistě využijí i napřesrok.

Velmi dobrého výsledku letos dosáhla (poprvé v kategorii C soutěžící) hlídka starších skautů ve složení Nožík a Tolki. V této nejtěžší „dětské kategorii“ získali krásné 13. místo! Ostatně Nožík s Piškotem byl loni v kategorii B na pátém z devadesáti míst této kategorie.

A ještě něco k historii tohoto velkého závodu. Víte, že první ročník strašidel proběhl už na podzim v roce 1983? Myšlenka na jeho uspořádání a organizační tým VZNIKL PŘÍMO NA PŮDĚ NAŠEHO ODDÍLU resp. jeho vedoucích. Organizace akce (dnes obvykle pro více než tisícovku závodníků) – skauty i veřejnost byla v našich rukou až do roku 2008!

Čtyřicetileté historii strašidel věnujeme ještě další z našich příspěvků ?