Rubriky
Aktuality Potkani

Putování do Příbora 18-20.3.2022

Na začátku jara se konala velká celooddílová výprava Potkanů v Příboru, městečku mezi Olomoucí a Ostravou. Zvlášt pro pražské členy to byla dlouhá cesta. Ubytování ale stálo za to, velké klubovna hned vedle parku s dopravním hřištěm i supermarketu zjednodušila jak hledání místa na hry tak i nákup jídla ? Díky tomu jsme pak měli v pátek večer dost času na to abychom si vyslechli příběh o Malém Princi.

V sobotu se oddíl rozdělil na starší Lamy, které vyrazily cestou necestou na vrchol k Velkému Javorníku. Cesta to byla náročná, a poučili se při tom, že zkratka není vždy nejlepší cesta a že i na jaře může být na horách sníh a led. Vlčata a světlušky se také nachodily, měli to o to težší, že si museli cestu najít sami podle mapy a kompasu ale odměnou jim byl výhled ze Šternberka. Večer jsme se pak věnovali nácviku první pomoci v přípravě na blížící se závod vlčat a světlušek. Lamy místo toho připravily bramboráky k večeři.

Poslední den jsme museli kvůli dlouhé cestě domů vyrazit už dřív, takže bylo jen akorát dost času na pořádný úklid klubovny a krátkou hru na hřišti.??

Frodo