Rubriky
Aktuality Velká medvědice

Náborové informace 67. oddílu Velká medvědice

KDO JSME?

Jsme dívčí skautský oddíl Velká medvědice a fungujeme nepřetržitě již od roku 1972. Za dobu existence naším oddílem prošla spousta skvělých děvčat. V současné době oddíl tvoří jedna družina nejmladších světlušek( Rybičky, děvčata 4-8 let), družina starších světlušek (Sovičky, děvčata 8-11 let), jedna družina skautek (Ještěrky, děvčata 14-17), jedna družina mladších rangers (Rosničky, děvčata 18-21 let) a družina starších rangers – vedoucích (Raraši, 21-23 let).

Dohromady to dělá 30 lidiček, což je už úctyhodná hromádka kamarádek. Více se můžete dozvědět v družinkách. K narozeninám našeho oddílu jsme si připravily ohlédnutí za naší medvědí minulostí – podívejte se.

 

CO DĚLÁME?

Během školního roku se každý týden scházíme v naší klubovně na tzv. družinovkách. Družinovka je schůzka družinky která trvá dvě hodiny. O víkendech vyrážíme na jednodenní nebo vícedenní výpravy do vzdálené i bližší přírody. Na výpravách spíme na skautských základnách, ve stanech a pod širákem – dle věku, počasí a zdatnosti:-). V průběhu roku navštěvujeme zajímavé kulturní akce, účastnily jsme se charitativních sbírek jako je Postavme školu v Africe

O jarních prázdninách jezdíme společně na hory (sjezdujeme, běžkujeme,snowboardujeme nebo se procházíme a hrajeme hry). O letních prázdninách uzavíráme celoroční činnost na třítýdenním táboře poblíž vesničky Úterý. Na táboře spíme v indiánských stanech zvaných tee-pee, v podsadových stanech, hrajeme hry, poznáváme přírodu,  učíme postarat samy o sebe, ale hlavně, jsme tam se svými kamarádkami.

Starší děvčata se podílí na organizaci celostátního šifrovacího běhu Prahou plnou strašidel, které vymyslelo a první desítku let zajišťovalo naše středisko ARCUS,  jezdí jako účastnice nebo servis tým na celostátní setkání starších skautů (roverů a rangers) na akci zvaná ObRok, také se účastnily středoevropského setkání skautů v Čechách, v Polsku, v Maďarsku a na Slovensku tzv. Jamboree.

 

JAK SE K NÁM PŘIDAT?

Jestli by jsi chtěla poznat nové kamarádky, jezdit do přírody, stát se členkou našeho oddílu a tím i největšího sdružení dětí a mládeže na světě, tak napiš nebo zavolej naší vůdkyni. Podívej se do naší FOTOGALERIE. Těšíme se na Tebe 🙂

 

Vůdkyně oddílu: Tereza Kindlová-Terka, kontakt: +420 734 709 902

Klubovna: Přemyslovská 40, P-3, 5 minut od metra A – Flora MAPA

Web oddílu: http://skautipraha2.cz/index.php/oddily/67-info
Mail oddílu: 67.velka.medvedice@gmail.com

 

KE STAŽENÍ:

Informace pro rodiče nováčka.

Zdravotní dotazník a Přihláška do oddílu Velká Medvědice.

Poučení o ochraně osobních údajů členů Junáka.

 

 

NAPIŠTE NÁM NEBO SE PŘIJĎTE PODÍVAT, TĚŠÍME SE.