Rubriky
Aktuality

přípravka VM

 

Podsaďák, vašek, drahouš, týpiovky, barel. Že nevíte co to znamená? Tak to jste nemeli chybět na stavěčce našho tábora…

 

S těmito zajímavými názvy jste se mohli setkat v údolí Jansova mlýna, pokud byste přišli pomoci stavět tábor. Ano, je to tak, náš oddíl opět staví týpka, ve kterých bude bydlet celé tři neděle a užívat si táborového života.

 

 

 

Na tomto místě patří poděkování všem rodičům, přátelům a sympatizantům našeho oddílu, kteří doma popadli kladivo, spacák, stan a vyrazili stavět tábor. Co jsme stavili? Především týpka, dokončovali kuchyň s jídelnou, táborový kruh, podsadové stany, hangár ale i garáž:-). 

 

 

Ale na přípravce není jenom práce, je to místo setkání rodičů, bývalých členek oddílu, přátel oddílu či sympatizantů.

Aneb jak se říká po práci legraci, tak to samozřejmě platí, při posezení u ohýnku, zpívání s kytarou a grilování.

 

 

 

Pracovali jsme za jakéhokoliv počasí, v pátek bylo krásně, v sobotu nám svítilo sluníčko, které se občas schovalo za nějaký ten mráček, ale neděle byla deštivá. Ale co, my jsme nepromokaví a tak můžeme osekávat větvičky z týpiovek, ohoblovat veškerou kůru, aby se nám netrhala plachta.

 

 

 

Nekteří měli menší problémky se zapeklitým stavením týpek:-), ale našlis se ochotní rádci a stavěči týpek a tak v sobotu večer již stála všechna týpka a první obyvatelky se mohli nastěhovat do svých třítýdenních obydlí.

V prvních fotkách v naší fotogalerii si nezapomeňte všimnout krásného názvu, který je vysoustružen na našich nových bednách:-), takže pápá stará Dobromilo… 

 

Najít se můžete ve FOTOGALERII.

 

1.-3.7.2011 rarášci VM