Rubriky
Aktuality

Slověnice 2011


…to je skautský chlapecký tábor pod vedením 166. smečky vlčat Rysové.
Tentokrát na téma etapové hry „Piráti“.

Har, har, har! U všech , mořských ďasů, žraloků a medúz! Slyšte, slyšte, mořští psi a vlci! Velkolepý příběh o našich dobrodružstvích a udatných činech na širých mořích a oceánech! Léta páně 2011 do našeho přístavu připlulo několik odvážných posádek, toužících z hloubi svých černých pirátských srdcí po dobrodružství. Rozhodly se putovat vstříc mnohým nebezpečím, přetěžkým úkolům v neznámých vodách plných nepřátelských lodí, mořských příšer a ostrých zubů hladových žraloků. Pirátský sněm zadal mnoho těžkých úkolů, jež nebyly určeny pro zbabělé mořské psy! A protože pirátům nikdy nespadne srdce do kalhot, vypluly posádky tří největších lodí Černý Pankáč, Golden Hind a Kotelceptor vstříc všem těmto nebezpečným misím. Slyšte, slyšte, na hlavních hodinách v přístavu právě odbil nejvyšší čas k vyplutí! Správný směr a silný vítr do plachet! Har, har, har!

Jako správní piráti drancovali, rabovali a vypalovali vesnice a předháněli se v honbě za pokladem. Jejich cesty jim ale přinesly i mnohá neočekávaná nebezpečí, která mnohokrát prověřila jejich odvahu a odhodlání. Napadeni tajemnými prokletými tvory, jenž potrestala samotná bohyně Kalipso, byli vyhnáni do studených temných vod, kde museli jako suchozemské krysy rozdělat oheň, aby nepošli hlady. Jejich domovský přístav přišel o pirátského pekaře, budiž tomu starému psu Kalipso milostiva a přejme mu věčný vítr do plachet, a sněm potřeboval schopnou posádku na stavbu pece a pečení chleba, aby se celý přístav nemusel cpát suchary. Udatně bojovali o svou pirátskou čest a uznání mezi těmi nejlepšími piráty a mnoho dalších těžkých překážek je potkalo na jejich plavbách za dobrodružstvím.

Náš přístav byl během toho roku dvakrát napaden drzými nepřáteli. První útok byl díky odvaze našich hrdinných posádek obstojně odražen a natrhli jsme těm zbabělým krysám kalhoty! Har, har, har! Při druhém nájezdu se však naši nepřátelé poučili, využili naší slabiny a jejich útok zanechal v našich řadách jen zmatek a velké ztráty. Celý sněm byl potupně unesen a co hůř! Také téměř veškeré zásoby! Nevraživost mezi posádkami musela stranou, musely se spojit proti nepříteli, společnými silami nalézt sněm i ukradené jídlo a vše si pomocí své lstivosti a vynalézavosti vybojovat zpět. Nakonec byli nepřátelé poraženi a vypráskáni jako prašiví psi z našich vod a hrdinné posádky se vrátili zpět do přístavu se vší slávou.

Když byly všechny pracovní příležitosti a úkoly vyčerpány a posádky spočítaly své nakradené poklady, přišla na řadu slovutná pirátská dražba! Piráti zasedli do dražební síně, kde došlo na větší boj než při samotných plavbách! Každá posádka se nejprve držela zkrátka, ale jak začalo jít do tuhého, jejich pirátská srdce se projevila a vzduchem, kromě nožů a nadávek, lítaly částky vysoké jako hlavní stěžeň Černé perly. Každý pirát vydražil podle svého nejlepšího svědomí a především podle své chamtivosti a na závěr všeho se začalo slavit, pít a hodovat. Co se dalo sníst se snědlo, co se dalo vypít se vypilo. Poklady byly bezpečně uloženy do truhel, naloženy do podpalubí a připraveny k ukrytí na tajných místech! Protože pirátům se nikdy nedá věřit!

 

A to byl příběh našeho přístavu, jenž se udál onoho slavného roku 2011! Pirátský sněm doufá, že si posádky užily dost dobrodružství, naplnily své kapsy a truhly dostatkem peněz a pokladů a že příští rok připlují zase znovu užít si další plavby. Silný vítr do plachet! Har, har, har!!!

Fotky z tábora si můžete prohlédnout v naši galerii.

Niva
23.8.2011