Rubriky
Aktuality

Skauti u moře


…aneb Kohnovi a Bieberovi na dovolené v zahraničí. Reportáž dvou praktikantů z televize Kapřík TV.

Začátkem prosince roku 2011 uspořádala CK Fischer, jedna z největších cestovních kanceláří, zahraniční cestu k moři, které se zúčastnily celkem 2 rodiny z Prahy. Rodina Kohnova se na cestu připravovala již dlouhé měsíce neboť se jednalo o po dlouhé době jejich první cestu letadlem do tepla. Hlava rodiny dokonce prozradila, že manželství už poslendí roky není nejšťastnější, a tak všichni doufají i ve zlepšení atmosféry právě během cesty za sluncem. Bieberovi zase řešili zajímavý problém, který se týkal jejich syna-dcery, kterému bylo lékařem doporučeno přímořské klima a pobyt v teple. Všichni tito lidé mají velmi složité osudy, rozhodli se pro pár dní klidu v zahraničí a naši reportéři byli samozřejmě u toho.

Z letiště v Praze jsme odlétali v pátek 9.12. okolo 5. hodiny odpolední a cesta ubýhala vcelku klidně. Bezproblémový byl i přestup, kde se sice objevil vlahý deštík, který byl ale všemi účastníky považován vesměs za příjemný. Po příjezdu následovalo ihned ubytování hostů v připraveném hotelu, který byl sice vzdálen několik kilometrů, ty ovšem byly hravě překonány objednaným odvozem. Kvalita hotelu byla hodnocena jako velmi vysoká. „Hotel je úžasný, mají tu měkké postele“, vyjádřil bezprostředně svou reakci pan Kohn. Stejně kladně byla vnímána i úroveň stravování, kdy nikomu z rodiny nevadil ani fakt, že některé úkony související s vařením museli obstarat osobně.

V sobotu rodiny společně s delegátem cestovní kanceláře vyrazily na místní vyhlášenou Východní pláž, která již skýtala vyhlídky tropických teplot a žhavého písku. Bezcílné opalování bylo přerušeno pouze místní atrakcí, kterou bylo hledání perel. Voda v lokalitách, kde se perly nacházejí, je sice trochu studenější a kalná, to ale nikomu viditelně nevadilo. Zdejší moře je na tyto skvosty velmi bohaté a všichni záletníci shledali tuto zkušenost jako velice zajímavou a obohacující. Zpestřením bylo dále setkání s turistou z Kanady, který lámanou češtinou popsal svou oblibu zdejší lokality.

Poněkud rušná sobota měla být vynahrazena klidnou nedělí, která byla celá věnována opalování a případně aktivitám jako surfing či plavba na lodi. Stala se ale smutná tragédie, kdy dcera Kohnových utrpěla zranění nohy poté, co se jí na nohu převalila loď, syn Bieberových byl zase pokousán tropickým pavoukem, což mu způsobilo značné orientační potíže. Vyřízení formuláře zpětného zřízení cestovního pojištění ale bylo pouze formalita, která zabrala několik minut a obě děti byly brzy ošetřeny.

Nedělní odpoledne již bylo ve znamení zpáteční cesty, která opět pod vedením zkušeného delegáta a renomované cestovní kanceláře proběhla organizovaně a přesně podle plánu. Všichni účastníci si dovolenou v zahraničí velmi pochvalovali, což dosvědčují i pořízené FOTOGRAFIE a VIDEOREPORTÁŽ z cesty.

Niva
13.1.2012