Rubriky
Aktuality Rysové Velká medvědice

Koncentrace na letním táboře Slověnice 2012


Letošní tábor ve Slověnicích je za námi. Odvezli jsme si spoustu zážitků a snad i chuť se za rok sejít znovu.

 

Téma letošní etapové hry bylo „Vault“. Děj se odehrával v postapokalyptickém světě, který byl zničen atomovou válkou. Lidé se na dlouhá léta ukrývali v podzemních krytech, tzv. Vaultech. Když po mnoha letech opustili své nory, ať už z jakéhokoliv důvodu, nestačili se divit, jak se svět liší oproti jejich vzpomínkám.

 

Oproti loňskému roku jsme si letos vařili zcela sami. Některým šla práce více od ruky, jiným zase hůře, ale výsledky byly každopádně znát. Hladem se netrpělo, docela jsme si i pochutnali, naučili jsme se nové kulinářské dovednosti, ale co hlavně se někteří z nás dozvěděli, jaká práce předchází tomu, než si můžeme v klidu zasednout ke stolu a vychutnat si dobré jídlo.

 

Rádi bychom poděkovali všem návštěvám z řad členů našeho střediska, kteří nám pomohli se zásobováním tábora a zároveň nás potěšili svoji přítomností, především přítomností těch nejmenších. Doufáme, že jsme vás neodradili a že i příští rok se budete chtít za námi alespoň na čas podívat.

 

Samozřejmě patří díky i rodičům, kteří přivezli své děti na tábor a kteří pomohli při balení a bourání tábora. Bez jejich pomoci (ať už prací nebo něčím dobrým do žaludku) by se nám pracovalo mnohem obtížněji. Pevně doufáme, že se nám během nadcházejícího roku podaří naplánovat nějaké výpravy, na které by mohli jet i rodiče a podílet se na průběhu programu.

 

Letošní tábor byl na půl ve vodě a napůl na suchu. Přesto jsme si jej užili v plném rozsahu a stejně tak i puťáky. Čeká nás ještě spousta práce než vyrazíme na další tábor, ale snad i přesto bude ten následující o fous lepší, než ten letošní.

 

Fotky z tábora můžete shlédnout v naší galerii.

 

 

Niva
17.7.2012