Rubriky
Aktuality Velká medvědice

Výprava za keltskými tradicemi

Vydaly jsme se poznávat keltskou kulturu.

V pátek jsme se sešly a náš výlet za Kelty mohl odstartovat !!! Dojely jsme na Dejvickou a tam to všechno začalo. Trp, vedoucí výpravy nám rozdala destičky se znaky Keltů, do kterých jsme si později ukládaly různé keltské artefakty – básně a informace o zbraních a jiných keltských výrobcích. Když jsme usedly do autobusu, přemýšlely jsme nad prvním úkolem -vymyslet co nejvíce stromů, protože Keltové stromy uctívali. Účastníků hry bylo dohromady 6- Maruška, Pakíta, Bětka, Šerla, Eva, Domča a byla tu s námi také Verča a Trp.

Po hodince cesty jsme dorazily do Slaného a odtud se vydaly hledat klubovničku, kde mělo být naše „oppidum“ (klubovna místních skautů). Na první pohled to bylo studené, vlhké a neútulné prostředí, ale když jsme si přivezly matrace z druhé klubovny a vynesly stoly, aby bylo více místa, následně rozmístily matrace, karimatky a spacáky a zatopily, bylo to hned útulnější. Po večeři jsme se vydaly na noční procházku po Slaném, až na Verču a Marušku, které spolu plnily skautskou nováčkovskou zkoušku. Večer už bylo krásně teploučko, kamna hřála a my seděly v kroužku a četly charakteristiky osob podle keltských stromů a také jsme si vykládaly tarotové karty. Jelikož se Keltové modlili ke svým bohům, i my jsme si stvořily své bohy – Molly a Egerona. Před spaním jsme se u jejich oltáře rozloučily s uplynulým dnem skautskou večerkou.

Další den jsme se hned ráno vydaly do Keltského archeologického skanzenu v Březně u Loun, kde jsme se mohly podívat jak žili Keltové.A právě tady jsme také zjistily, jak vypadá správný Germán – šilhá, chrochtá, skáče po jedné noze a má šátek přes oko. Pokračovaly jsme do vesničky zvané Postoloprty. Všude kolem jsme se mohly kochat chmelovými plantážemi.

Přišly jsme do našeho obydlíčka a zatopily. Odpočinuly jsme si, avšak jen na chvíli, jelikož jsme jako jeden z úkolů měly zjistit různé věci z historie Slaného. Když jsme dorazily, čekala nás úžasná večeře od Trpa a Verči- kuřecí maso s rýží a sezamovou omáčkou.

Když jsme se najedly hrály jsme Bang a povídaly si. Také se konala druidí slezina, kde jsme třeba zjištovaly, co si druidka Trp přivezla ze své návštěvy v cizině. Jelikož jsme byly po dlouhém dni unavené, brzo jsme usnuly a také jsme zjistily, že je Domča náměsíčná.

Ráno jsme si daly pohankovou kaši a sbalily věci. Odvezly jsme na kárce matrace do druhé klubovny, kam patří, což byla velká sranda a šly na nákup a pro vodu k sousedům. Za tu práci nám Trp uvařila skvělou zeleninovou polévku, kterou jsme s chutí snědly. Po obědě nás čekal poslední rituál a obřadní spálení Bohů.

Skvělá výprava, skvělé téma a skvělá parta. Co víc si přát.

8.4. 2013

Maruška (Ještěrky)