Rubriky
Aktuality Velká medvědice

Hledáme ztracené medvědice

Jedinečné zážitky, celoživotní přátelství, bláznivé vzpomínky,

praktické dovednosti a schopnost neztratit se v životě, to vše spojuje členky dívčího oddílu Velká Medvědice.

Zavzpomínáme

Náš oddíl byl založen roku 1973 na rozhraní Prahy 3 a 2, dříve jsme měly klubovnu v Čerchovské ulici, nyní U Kanálky. Před rokem 1989 byl oddíl veden pod pionýrskou organizací, ale pouze z nutných organizačních důvodů. Pak jsme byly chvíli jako turistický oddíl, ale zanedlouho jsme se opět přesunuly pod hlavičku Junáka.

Máme za sebou 40 táborů, přes 500 výprav do přírody, uvařily jsme přes 4 000 ovocných knedlíků, vyrobili přes 100 papírových draků a prochodily tisíce kilometrů nejen po Česku.

Lékařky, inženýrky, učitelky, překladatelky, manažerky, sekretářky, zdravotní sestry, moderátorky, herečky a novinářky, ty všechny, za posledních 40 let prošly naším oddílem. Ač jsme každá jiná, oddíl a společně prožité chvíle nás spojují. Ač máme jiná zaměstnání, jsme si podobné. Oddíl a skauting nás zformoval. Dal nám pevné základy do života, naučil nás samostatnosti, ale i umět přijmout pomoc od přátel.

Hledáme ztracené medvědice

Přes 1 500 žen prošlo oddílem, na některé již nemáme kontakty, snad se k Tobě informace nějak donesou. Přijď na narozeninovou slavnosti při příležitosti výročí oddílu. Na oslavu zveme také rodiče současných členek, spřátelené oddíly a naše kamarády. Kontakt na sebe nám nech zde.

Přípravy jsou v plném proudu

Můžeme trochu nahlédnout pod pokličku a tak se můžeš těšit na známé tváře, příjemnou atmosféru, muzikálovou scénku současných členek, turnaj v ringu, promítání sestřihů videí a fotografií, herní koutek nejen pro děti, prohlížení kronik, dobré jídlo a pití. Budeme péct narozeninové medvídky čtyřicátníky-najdete je na baru, kde bude možnost koupit si pití a drobnosti a tak nám pomoci zaplatit pronájem areálu.

Informace

Oslava se koná 22. září od 16.00 v klubovně na Křížku, Pitterova 1, Praha 3 (za budouvou SUDOPU). Podrobněji zde.

Malé překvapení

Prohlédni si fotografie z let 1974 – 2003, které jsme již umístili na web oddílu a kochej se. Třeba nám pomůžeš doplnit nějaké informace.

Těší se na Tebe Věrka a Joe