Rubriky
Aktuality Velká medvědice

První dny na Šumavě s kamarády

už jsme se koulovaly, lyžovali a pomáháme Malému Princi…

při objevování jiných planet.

Když jsme se  v sobotu ubytovali „U krtka“, šli jsme na první koulovačku. Po návratu na nás čekala milá a nečekaná návštěva.

Malý Princ, který je už šťastný, má beránka 🙂

Kdo, že to na nás čekal? Malý Princ, seděl tam smutně a chtěl od nás nakreslit beránka, všichni jsme se snažili, ale beránek se mu pořád nelíbil, až nakonec…správného beránka objevili!

Naši namalovaní beránci.

Vedle Malého Prince se objevil pilot, kterému se porouchalo letadlo a součástky se rozprskly po celém našem okolí. Zeptal se, jestli mu pomůžeme s opravou. „Ano, rádi.“ Součástky byli poházené v území, které obývala divoká zvířata a dostat se přes ně, nebylo jednoduché. Princ byl tak štastný a vyprávěl nám o své růži, která je pro něj moc vzácná a má ji velmi rád.

Nesmí nás chytit divoká zvířata…

Druhý den ráno jsme brázdili svahy Nových Hutí http://www.novehute.cz/novehute/webcam.asp a odpoledne bobovali, když jsme se vrátili do chaty, čekal na nás opět Malý Princ a tentokráte jsme si povídali o tom, jak dospělí občas nerozumí našim slovům. Plnili jsme různé úkoly,např. zaplétali copánky, vzpomínali na jména květin, potýkali se s jazykolamy, snažili se jojovat nebo nafouknout balónek a za ně získávali písmenka, ze kterých jsme skládali rozličná slova. Navečer si nás rozebrali Patroni, přečetli pohádku a šli jsme spát.

Někteří z nás se na lyžích teprve učí…

V pondělí ráno jsme posnídali perníček s kakaem. Část z nás vyrazila skibusem na velke lyžování na Zadov http://www.lazadov.cz/la/webcam.asp, s námi jeli i běžkaři, kteří doběžkovali až na Horskou Kvildu, Začátečníci zůstali na Nových Hutích a učili se lyžovat. Přálo nám krásné počasí, ale bylo trochu větrno, tak jsme opálení a pěkně ošlehaní větrem. Navečer jsme zažili i chumelenici.

Úterní ráno jsme vstávali dřív, než na lyže, abychom stihli včas bazénové hry v Prachaticích. I tam byl s námi Malý Princ a my jsme mu pomáhali hledat Baobaby – úkol spočíval ve vylovení co nejvyššího počtu balónků z bazénku a to vše po slepu a v časovém limitu.

Prachatice mají malebné náměstí, na kterém jsme měli rozchod a se staršími chodili po městě. Večerním programem bylo animování. Malý Princ nám povídal o ochočené lišce, jak se s ní stal kamarádem a jak je kamarádství důležité. Každá skupina si vymyslela scenérii, příběh a pak již jen fotila jednotlivé úseky. Naše díla si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

v bazénu v Prachaticích.

Středeční slunný den nás vytáhl opět na lyže, menší na Hutě, starší jeli na Zadov.

Odkaz na fotogalerii od Věrky a od Slimáka