Rubriky
Aktuality ZHSK

Masopustní taškařice v zoo

se nám velmi líbila, masky jsme měli krásné,

 

Příprava na masopustní akci začala už ve středu na schůzce, kde jsme si vyráběli masky s pomocí novin lepených na balónky. Všechny nás to bavilo a po schůzce si každý z nás odnášel svoji budoucí masku. Po zaschnutí ji bylo potřeba nabarvit a upravit.

Svoji masku jsme si přinesli v neděli na Masopust pořádaný v pražské zoo. Ovšem cestou jsme si odskočili ještě do Národního technického muzea. Shlédli jsme kola, motorky a lodě. Interaktivní expozice se nám velmi líbily – měření času, tiskařství, kamery, astronautika i technika v domácnosti.

Čas nám tak rychle plynul, že jsem se ani neohlédli a už jsme spěchali do zoo. Na začátku probíhal žonglérský workshop, uvnitř výroba papírových zvířecích mase a malování na obličej. My jsme tedy měli chvilku se naobědvat a převléci do vlastních kostýmů. A jak nám to slušelo můžete vidět na fotografiie.

Spolu s dlouhým průvodem nejrůznějších postav jsme vyrazili přes Vodní svět až do Dětské zoo, tam nás čekalo focení s klauny a hudební vystoupení. Vrátili jsme se zpátky, odložili masky a šli se podívat za zvířaty. Jednotlivé herní dvojice, během trasy, hledali odpovědi kolem zvířat a dalších azjímavých staveb v zahradě. Od lachtanů jsme šli přes tučňáky a tapíry k maskám Hanumána. Dále jsme šli přes gaviály, k velkým želvám, velemlokům a šelmám. U šelmince jsme zkoušeli svoji rychlost na radaru, který porovnal naši rychlost s rychlostí zvířat.

 

Někdo běžel jako myš, jiný třeba jako zebra.

Konec naší cesty po zoo bylo na oblíbeném hřišti Bororo, hodně jsme si užívali a tak jsme zapomněli na čas, čili jsme na autobus zpět ke klubovně museli běžet. V autobuse jsme si ještě rozdali pracovní listy z technického muzea, upomínku na zoo a ti, kteří si přinesli dokončenou masku z domova, tak ještě zvláštní cenu.

14.února 2016, Jan Petera – Slimák