Rubriky
Aktuality Potkani

Zábavné odpoledne pro děti

s oddílem neslyšících skautů Potkani.

 

V úterý 21. září jste měli všichni možnost přijít se setkat s jediným skautských oddílem pro neslyšící děti a mládež v ČR. Připravili jsme si akci pro veřejnost, přímo v centru Prahy, v parku na Kampě. Tyto prostory nám s laskavostí pronajala MČ Praha 1.

Mezi naše stanoviště patřilo např.  poznávání skautů: luštění šifer, křížovek, malování skautských symbolů, formou hry se dozvědět něco o skautském zákoně, poskládat puzzle zobrazující skautská loga. Dále něco málo ze znalosti přírody: např. spárovat stopy zvířat, rostliny a jejich plody, názvy rostlin, ,.. Pro ty více sportovně založené zde byla možnost vyzkoušet svoji rovnováhu na natažené slack line.

 

Pro příchozí děti byla připravena malá bitva s měkkými meči, papírovými koulemi a jiné skautské hry.

Celkově nás přišlo navštívit 45 dětí a všechny zůstaly až do konce akce. Rodiče a kolemjdoucí se také zapojili do her či šifer, prohlíželi si předložené materiály, fotografie z oddílové činnosti, naši kroniku s fotkami ze schůzek a výprav.

 

S dětmi a dospělými mluvili neslyšící i slyšící dospělí vedoucí v českém znakovém jazyce nebo prostřednictvím tlumočníka v mluveném jazyce. Bariéry byly překonány velmi rychle a každý si porozuměl s každým. Akce byla podpořena z grantu „Mluvme spolu“ od Nadace T-Mobile – Pomáhejme.

 

Zábavné odpoledne bylo krásné a těšíme se na častější shledání s novými dětmi!

Více fotografií v naší GALERII.

 

26.9.2016

za 53. oddíl Potkani, Junák-český skaut, z.s.

Marie Pangrácová – Ježi