Rubriky
Aktuality Potkani

Potkani se zúčastnili Prahou plnou strašidel

V sobotu 14. 1. jsme se sešli na zastávce Hellichova v Praze, abychom se účastnili tradičního závodu Prahou plnou strašidel.

 

 

Mělo nás být víc, ale dva závodníci bohužel onemocněli, tak nepřišli. Vyslechli jsme si pravidla, přihlásili naši hlídku ve složení Joly, Šimon, Míša, Křeček, Aku a Želva a poté jsme vyrazili do závodu vstříc pražským uličkám ve Starém Městě a na Malé Straně. Šifry jsme rozluštili docela rychle, všichni tři mladší závodníci odvedli velký kus práce. Pak jsme začali hledat na mapě ulice, kde měla strašidla být, a vyrazili.

První strašidlo byl vodník, a pak už to šlo ráz na ráz, jedno strašidlo za druhým. Některá nás pěkně vystrašila, některá pobavila, a některá strašidla byly tak krvelačná, že jsme je raději obešly velkým obloukem a jen na okamžik se přiblížili, abychom si vzali lístek, který potvrzoval, že jsme u strašidla byli 🙂 Když se začalo stmívat, došli jsme k poslednímu strašidlu, o němž jsme věděli, kde je. Jedno jsme ale nenašli vůbec, protože šifra byla pro nás moc těžká. Aku se cestou odpojila a šla domů a do cíle jsme tedy došli v pěti. Přihlásili jsme se v cíli, nechali si spočítat body a pak jsme si zobli sladké odměny 🙂 Podívali jsme se na vystoupení žongléra s ohněm a pak byla Miss Huhula, soutěž o nejlepší strašidlo, kterou jednoznačně vyhrál tajemný Golem rabína Löwa, který se nad námi tyčil do výšky bezmála tří metrů. A to už byl konec a my jsme se rozešli domů.

Více fotek zde.

3. února 2017

Křeček – Honza Semerád