Rubriky
Aktuality Potkani

Strašidelná výprava do Rokycan

20. – 22. 10. 2017

V říjnu jsme s Potkany vyrazili na výpravu do Rokycan

 

 

kterou si pro nás připravil vedoucí Bodlák z plzeňského skautského oddílu Severka.

 

První setkání s Bodlákem bylo nezapomenutelné. Coby bláznivý profesor nás přivítal na nádraží, kde zmateně pobíhal, protože si na něj počíhalo zákeřné strašidlo Rarach. Vlčata profesorovi pomohla najít ztracené brýle a on je požádal o pomoc při sepisování jeho zbrusu nové knihy o Strašidlech v Čechách. Během celého víkendu jsme se střetli ještě s několika dalšími strašidly.

Pokaždé se k nim pojila nějaká hra nebo úkol, a zároveň nám vždy přibyla nová stránka do knihy. Kromě Raracha to byla také Meluzína, Vodník a Hejkal, kteří na nás číhali během sobotního výletu. Podzimní počasí nám na výletě opravdu přálo a my si užili výšlap na vrch Kotel, kde jsme se kochali krásnými výhledy z tamní rozhledny. Během výletu jsme si užili spoustu legrace. Kluky například napadlo, že bychom si mohli vyměnit šátky. A tak jsme si my vedoucí chvíli hráli na vlčata a světlušky, a děti se pasovaly do role vedoucích, a moc jim to šlo.

 

V sobotu večer nás čekalo strašidelné mecheche. Všichni jsme se převlékli do masek. Objevili se Einstein, upír, duch, dokonce přišly dvě mumie, čarodějnice, samozřejmě bláznivý profesor, a pak děsivý muž beze jména. Hezky jsme si zařádili, zhodnotili vzájemně naše masky a pak se u základny objevilo ještě poslední strašidlo – Ohnivec. I toho ale kluci statečně přemohli a šlo se spát. Samozřejmě bez strašidelného příběhu na dobrou noc se to neobešlo.

 

V neděli jsme slavnostně křtili hotovou knihu a první vydání bylo věnováno Potkanům do sbírky. Pak nás čekal už jen úklid, oběd a cesta domů.

 

Výprava se opravdu vydařila. Moc děkujeme Bodlákovi za skvělý program, všichni jsme si to moc užili a těšíme se na další společná dobrodružství.

 

Více fotek zde.

24. října 2017

Bára