Rubriky
Aktuality Potkani

Potkani se vypravili k Nilu

3. – 5. 11. 2017

Tentokrát jsem se vydali do Chrudimi, jenž je druhé největší město v Pardubickém kraji.

 

Vydalo se nás celkem 16, z toho 10 dětí a 6 vedoucích. Po celý víkend nám přálo krásné počasí, bylo vždy polojasno, takže podzimní víkend se vším všudy.

 

Na této výpravě se děcka setkali jak s Bohem, tak i s faraonem, kterého spatřili hned po svém příjezdu. Jenže faraona chtěli vidět i samotní vedoucí a když se všichni pak vraceli do klubovny, zjistilo se, že klíče byly uvnitř v klubovně. Ale dobrý, vyřešilo se to.

 

Sobotní den začal rozcvičkou a pak si děcka zkusila v dopolední části hru s dopravními značky v parku poblíž centra. A jak bylo vidět, bavilo je to, protože si vyzkoušeli i situace silničního provozu. V odpolední části byla připravena hra, ve které musely tři skupinky dětí najít chybějící informace archivu města Chrudimi. A byli kupodivu tak šikovní, že to stihli za necelé dvě hodiny. A jako odměnu dostali od starostky, kterou hrála Žiry, děkovné dekrety a dětmi oblíbené kinder vajíčka.

 

 

Večer byl pak trochu volnější, dělaly se stezky, hrály se deskové hry a tak podobně. Pak se šlo spát a byla na dětech znát únava z celého dne, takže se vedoucím o dost lépe schůzovalo než předchozí den.

 

V neděli už se převážně v klubovně uklízelo, balilo a pak po obědě jsme vyrazili na vlak. Víkend se velice vydařil, takže jsme jeli domů příjemně zmordováni, ale za to se širokými úsměvy z dobře prožitého víkendu.

 

Více fotek zde.

24. listopadu 2017

Žiry