Rubriky
Aktuality Potkani

O ZVAS a sportovním dni od Potkanů

20. – 22. 4. 2018

V pátek jsme se sešli u krásné klubovny v Braníku. Počasí nám přálo a tak jsme si mohli venku zahrát různé hry.

 

Skauti si dokonce sami postavili opičí dráhu. Po večeři jsme se všichni museli nachystat na druhý den ráno, jelikož jsme další den vstávali už v šest hodin, abychom v sedm stihli spoj do Roztok u Prahy. Ve zbývajícím čase před spaním jsme si dali menší opakování dovedností na závod a stihli jsme i krátkou pohádku na dobrou noc.

 

 

Ráno se nám vstávalo dobře a celí natěšení jsme hned vyrazili na závod. Na nádraží se k nám ještě připojily tlumočnice Veronika s Kateřinou. Závod byl na téma večerníčků, takže se povinně běželo s novinovými čepičkami na hlavě a zdravili se stejně tak jako večerníček . Na zahajovacím nástupu si celkem 29 hlídek vylosovalo pořadí. Naše soutěžní hlídka běžela jako třetí a naše nesoutěžní hlídka až jako poslední. Pro ty, kteří čekali než na ně přijde řada, byl na místě připraven program i pohoštění.

 

Členové hlídek běželi závod sami s tlumočnicemi a my vedoucí jsme čas využili pro společné plánování dalších akcí.

 

 

Soutěžní skupina se umístila se 101 body na 9. místě ze 14 týmů v chlapecké kategorii. A nesoutěžní hlídka se umístila se 107,5 body dokonce na 1. místě ze dvou nesoutěžních hlídek. Pro srovnání absolutní vítěz závodu získal 112,5 bodů.

 

Po návratu ze závodu nás po večeři ještě čekala noční hra na louce a pak se nám po náročném dnu krásně spalo.

 

 

V neděli jsme se sešli s dalšími oddíly našeho střediska na louce u loděnic v Braníku a užili jsme si takový volnější den – mohli jsme jít na pramici, do lanového centra, zabojovat si s bacátkama, opéct si buřty nebo si zahrát frisbee. Byl to fajnový den. Tak zas příště.

 

 

Více fotek zde.

29. dubna 2018

Žiry