Rubriky
Aktuality Potkani Středisko

O Středce od Potkanů

17. – 19. května 2019

Středisková výprava se konala v Novém Městě nad Metují.

Za Potkany se zúčastnili Nela, Šmudla, Pajda, Fifinka, Samuel, Robin, Ondra, Zbóža, Lukáš, Žiry, Křeček, Oříšek, Bára a tlumočnice Hanka, Kristýna a Kateřina. V pátek večer jsme dorazili pozdě večer na tábořiště, postavili jsme si stany a po večeři jsme šli spát. Až po večerce, kdy byli vzhůru jen vedoucí, dorazili Bára a Lukáš.

V sobotu svítilo sluníčko. Skauti vylezli ze stanů a běželi na rozvičku, která byla po celé louce. Hlavní program – expedice A19 – začal až v sobotu ráno na nástupu. Oddíly střediska se pak rozdělily do osmi smíšených skupin a vyrazily plnit úkoly na stanovištích s převážne horolezeckými a jinými lanovými aktivitami.

Hodně jsme se nachodili, celý den trvalo obejít všechna stanoviště. Po návratu jsme povečeřeli guláš s knedlíky a odpočinuli jsme si. Večer jsme pak strávili u ohně, kde se zpívalo a každá skupina předvedla své představení. Expedice pokračovala i v neděli, kdy jsme se vydali na průzkum Nového Města nad Metují a na tamní boulder. Po poledni, když si všichni už opekli špízy na ohništi a sbalili stany, byly vyhlášeny výsledky expedice a předaly se ceny. Pak jsme už jen spěchali na vlak.

Více fotek zde.

25. září 2019

Oříšek